beneficii relatie la distanta

Se pare ca-ntr-adevar distanta face dragostea mai puternica intre doua persoane, dar toata lumea care a fost intr-o relatie la distanta, stie cat de greu este.

Te lupti cu singuratatea si adesea nici nu poti imparti cheltuielile cu partenerul tau care este la distanta – o astfel de relatie este o mare provocare pentru multe cupluri, iar unele dintre ele pur si simplu nu-i fac fata.

Dar poate ca ar trebuie sa incerce mai tare pentru ca mai multe studii publicate intr-un articol pe yourtango.com arata ca o relatie la distanta nu e mereu “sortita” pieirii.

Multe cupluri la distanta comunica mai bine

Conform unui studiu facut la Universitatea Cornell si publicat in Journal of Communication, cuplurile care sunt in relatii la distanta se contacteaza cam de 3-4 ori pe zi. Aceasta legatura permanenta duce la intarirea conexiuni dintre parteneri care desi traiesc departe unul de celalalt sunt mereu aproape. Cine ar fi crezut ca niste telefoane zilnice pe Skype pot face diferenta?

Interactiunile lor sunt mai semnificative

Acelasi studiu a aratat si ca interactiunile dintre partenerii care au o relatie la distanta sunt mai semnificative.Ei isi dezvaluie unul altuia ganduri profunde si sentimente pe care cuplurile care se vad zilnic nu si le spun. De asemenea, tehnologia joaca un rol esential in aceasta interactiune profunda, pentru ca Skype si FaceTime iti permit sa comunici face-to-face.

E un combustibil pentru dorinta sexuala

Distanta mare dintre parteneri tinde sa alimenteze dorinta sexuala. Chiar daca nu esti intr-o relatie la distanta, crearea unui sentiment de spatiu poate adauga scantei in relatia sexuala, prevenind rutina de zi cu zi. Kristen P. Marks, director la Sexual Health Promotion Lab, sustine ca “relatiile la distanta sunt un pic mai usoare, pentru ca dorinta sexuala este perceputa ca un motiv de satisfactie in cuplu si nu trebuie sa te confrunti cu viata de zi cu zi” Sigur, ti-e dor partenerul tau, cand nu e langa tine, dar aceeasi durere poate alimenta si pasiunea in relatie.

O relatie la distanta te face sa-ti apreciezi mai mult partnerul

Cand esti intr-o relatie cu cineva care locuieste departe, ai tendinta sa-ti faci mai mult timp pentru el, decat atunci cand el e mereu aproape. Asta inseamna si ca vei prefera sa vorbesti cu el despre momentele frumoase din relatia voastra in loc sa discuti despre lucruri lumesti cum ar fi plata facturilor sau treburi casnice.

Cuplurile care sunt in relatii la distanta sunt mai tolerante

Partenerii din astfel de relatii accepta comportamentul celor de langa ei cu bune si cu rele, si prefera sa afle tot ce simt acestia cu adevarat, decat sa faca doar schimb de informatii. Chiar daca 30% dintre cuplurile la distanta se intalnesc doar de 3 ori pe luna ele isi iau angajamentul in serios.

Citeste si: “8 trucuri care salveaza o relatie la distanta”!

Foto: Thinkstock