Beneficiile unei relatii - de ce barbatii sunt mai castigati decat femeile

Foarte multi barbati au tendinta sa creada ca sunt in dezavantaj atunci cand se implica intr-o relatie serioasa, dar, cand vine vorba despre beneficiile unei relatii, acestia au mai multe avantaje decat femeile, scrie lovepanky.com. Sunt persoane, barbati si femei, care refuza sa se aseze la casa lor din simplul motiv ca le este teama de schimbare. 

Lista cu beneficiile unei relatii cuprinde foarte multe lucruri pozitive, insa foarte multe persoane au tendinta sa observe doar lucrurile negative. Acest lucru nu inseamna ca ele considera ca fac un pas inapoi in momentul in care se implica intr-o relatie serioasa, ci inseamna ca sunt constiente ca vor avea unele dezavantaje.

Cu toate acestea, daca vorbim despre beneficiile unei relatii, putem afirma faptul ca barbatii sunt mult mai castigati decat femeile. Iata si motivele!

Beneficiile unei relatii – de ce barbatii sunt mai castigati decat femeile

1. Sunt mai atenti la starea lor de sanatate

Barbatii care sunt implicati intr-o relatie serioasa sunt mai atenti la starea lor de sanatate. Sunt mai motivati sa arate bine, sa faca mai mult sport, sa aiba o alimentatie sanatoasa si sa fie in cea mai buna forma psihica. Ei vor sa isi satisfaca partenera de cuplu si sunt de parere ca este important sa faca sacrificii pentru relatie.

2. Au o speranta de viata mai mare decat femeile

Un studiu recent a studiat evolutia mai multor relatii timp de noua ani, iar cercetatorii au ajuns la concluzia ca barbatii care sunt implicati intr-o relatie fericita au o speranta mai mare de viata decat femeile. Explicatia ar putea fi destul de simpla – barbatii sunt mult mai motivati si au o stare mai buna in momentul in care se simt cu adevarat iubiti.

3. Cei care sufera de cancer pot avea un diagnostic mai bun

Cativa cercetatori au efectuat un studiu la care au participat 27,779 de barbati bolnavi de cancer, iar rezultatele au fost uimitoare. Barbatii care au declarat ca sunt insurati au prezentat un diagnostic mai bun decat cei care nu erau implicati intr-o relatie serioasa, iar cercetatorii sunt de parere ca o relatie fericita contribuie la o stare mai buna de sanatate.

4. Prezinta un risc mai mic sa sufere de depresie

Barbatii care sunt implicati intr-o relatie serioasa au mai putine sanse sa sufere de tulburari psihice, iar explicatia este destul de simpla. Ei prezinta un risc mai mic sa sufere de depresie tocmai pentru faptul ca se simt impliniti din punct de vedere emotional si sexual.

5. Au mai multa incredere in ei

Este firesc ca oamenii care sunt implicati intr-o relatie fericita sa aiba mai multa incredere in ei insisi. Barbatii care sunt impliniti din punct de vedere emotional au o stare generala mai buna, sunt mult mai motivati si nu se lasa descurajati la fiecare pas.

6. Sunt mult mai optimisti

Barbatii care sunt implicati intr-o relatie serioasa sunt mult mai optimisti si au puterea sa vada partea buna a lucrurilor. Ei au incredere in partenera de cuplu si au siguranta ca nu vor fi inselati. Ei sunt constienti de calitatile pe care le au si nu au niciun motiv sa creada ca relatia in care sunt implicati nu merge bine.

Daca ti-a placut articolul cu beneficiile unei relatii serioase, iata si un articol cu semne ca e pregatit pentru o relatie serioasa!

Foto: Guliver