E bine sau nu sa faci pe indisponibila

Potrivit unor studii de specialitate, sa faci pe indisponibila este o strategie care chiar functioneaza in lumea, de multe ori frustranta, a intalnirilor.

Jocul de-a soarecele si pisica poate fi o activitate care iti produce mai multa adrenalina decat un sport extrem. Sa faci pe indisponibila, sa creezi o aura de mister in jurul tau pentru a-i provoca pe posibilii „petitori” este o strategie in dating care chiar functioneaza. Elitedaily.com citeaza rezultatele unor oameni de stiinta care au cercetat fenomenul.

De ce functioneaza sa faci pe indisponibila

Daca intri in acest joc, transmiti lumii mesajul ca stii care iti sunt prioritatile, ca esti o persoana independenta si ca iti este foarte clar ce vrei. Cercetatorii au vrut sa obtina un raspuns la intrebarea „Cu ce te ajuta sa faci pe indisponibila pentru a creste atractia romantica?” Ei au facut doua experimente in acest sens. Barbatii participanti au fost rugati sa se implice intr-un eveniment de speed dating si apoi sa citeasca un scenariu teoretic de intalnire.

Raspunsul suna cam asa: sa faci pe indisponibila functioneaza foarte bine doar daca deja ai trezit interesul interlocutorului tau, oricat de mica ar fi scanteia acestui interes. Cei care s-au aratat indisponibili au reusit mai repede sa obtina intalnirea sau relatia fata de cei care au fost prea disponibili pentru celalalt. Persoanele care au aparut „interesate” in timpul intalnirii si s-au implicat foarte mult in conversatie au fost perceputi ca atragatori, dar cuceriri prea usoare.

In schimb, cei care au parut relativ dezinteresati pentru interlocutori, au creat o aura fascinanta in jurul lor si au aprins curiozitatea in celalalt. Il faci pe „petitor” sa incerce sa-ti atraga atentia, il provoaca si creste valoarea ta de partener in ochii lui.

Potrivit unor sondaje realizate de site-ul de dating online eHarmony, si barbatii, si femeile apreciaza un interlocutor care pare indisponibil. Femeile par mai precaute in selectarea unui partener si micsoreaza riscul de a face compromisuri. Daca vrei sa incepi o relatie noua, sa faci pe indisponibila iti creste sansele, pentru ca iti mentii standardele. Iar un barbat misterios care nu pare sa fie prea interesat pare mai sexy in ochii tai.

Nu uita, insa! Daca nu iti plac jocurile si simti ca poti sa te vulnerabilizezi in fata unui barbat de care esti interesata, atunci asculta-ti instinctele!

Daca il cuceresti, afla cum il faci sa ramana langa tine dupa prima intalnire