sfaturi pentru casatorie cuplu

Anumitor oameni le e pur si simplu frica de singuratate si-si imagineaza ca daca sunt intr-o relatie cu imperfectiuni se simt mai bine decat pe cont propriu. Insa nu ar trebui sa ramai intr-o relatie nesanatoasa doar din cauza fricii de singuratate.

Este iubirea totul? Aud adesea oameni afirmand ca-si iubesc partenerul desi au o relatie nesanatoasa cu el, o relatie cu mai multe minusuri decat plusuri. Ei stau in aceasta combinatie din motive complet eronate si le foarte greu sa iasa din ea.

Sa pui punct este adesea mult mai greu decat pare, iar noi am incercat sa ne explicam de ce stau atatea persoane intr-o relatie nesanatoasa, care are atatea laturi negative.

Relatie nesanatoasa: ce te face s-o continui

Multe femei raman pentru ca partenerul le promite o transformare

Dependenta de partener: Oricine poate deveni dependent financiar sau emotional de persoana de langa. Si adesea nici macar nu realizam acest atasament nesanatos. Sunt persoane care cred ca fara banii celuilalt nu-si vor permite niciodata un stil de viata luxos sau nu vor putea sta niciodata pe propriile picioare fara un sprijin. Unele persoane pot sta mult timp intr-o relatie abuziva sau intr-o relatie nesanatoasa doar pentru ca partenerul lor le ofera tot felul de lucruri. Dar atunci cand iubesti mai mult lucrurile pe care le primesti decat pe partenerul tau atunci stii ca esti intr-o relatie nesanatoasa. De asemenea, multe persoane cred ca nu au unde sa mearga daca pleaca de acasa. Ele iau decizii bazate pe frica si nu pe ceea ce-si doresc cu adevarat, iar acest lucru ar trebui sa ia sfarsit cat mai curand.

Un copil sau o sarcina: O persoana se poate simti presata sa ramana intr-o relatie nesanatoasa din cauza unei sarcini sau a unui copil pe care-l are impreuna cu partenerul ei. De asemenea, unii iubiti pot ameninta ca-i vor lua copilul, daca pleaca.

Speranta ca se va schimba ceva: Multe femei aleg sa ramana intr-o relatie nesanatoasa pentru ca partenerul le promite o transformare miraculoasa care adesea nu se concretizeaza.

Nevoia de stabilitate: Unele persoane pot ramane blocate intr-o relatie nesanatoasa doar pentru ca le sperie ideea de singuratate. Potrivit psihologului Wendy Walsh, care a scris bestsellerul Should I Stay or Should I Go?: Why Good People Stay in Bad Relationships, anumitor oameni le e pur si simplu frica de singuratate si-si imagineaza ca daca sunt intr-o relatie cu multe imperfectiuni se simt mai bine. Ei denatureaza astfel adevarul crezand ca e mult mai rau sa fii singur decat e de fapt.

Impresia ca o persoana e suficient de buna pentru tine: Exista o categorie de persoane care cred ca un partener cu care sunt incompatibile e suficient de bun pentru ele si pot simti ca nu merita mai mult. Sau cel cu care sunt deja poate le-au convins ca nimeni altcineva nu le va iubi mai mult decat o fac ei. Si ca “punctele slabe” nu sunt suficient de bune pentru altii.

Citeste si: Despartirea de iubit: 3 greseli pe care le comitem fara sa vrem!

Foto: Thinkstock