impacare cu fostul iubit cuplu

Stii scenariul: te-ai separat de partener, dar te gandesti deja la impacare cu fostul iubit. Incerci sa ramai prietena cu el, insa apare tentatia de a va intalni cum o faceati odata…Problema e ca daca te impaci cu fostul iubit, exista riscul sa ajungi de unde ai plecat. Ce faci?

Uneori, fostii iubiti incearca sa ramana prieteni dupa despartire. Unii spera ca lucrurile sa revina la normal o data ce fiecare o ia pe drumul sau. Insa, altii prefera sa nu incheie transant legatura – vor sa ramana prieteni sau vor sa se asigure ca daca nu gasesc un potential partener, au un umar cald unde sa se intoarca, noteaza sheknow.com. In acest ultim caz, intervin si problemele. Iata ce presupune o impacare cu fostul iubit si ce e indicat sa faci.

Impacare cu fostul iubit – Ne despartim, dar ramanem prieteni

Cert este ca alegerea de a ramane prietena cu fostul partener, aduce cu sine si o ipostaza destul de confuza, care provoaca incertitudini: cat de des ar trebui sa va vedeti, daca este in regula pentru amandoi sa incepeti sa va intalniti cu alte persoane, care sunt noile limite dintre voi doi.

Desi sa pierzi nu doar relatia cu cineva, ci si prietenia, este dificil, alegerea de a incerca sa ramaneti prieteni poate complica procesul de despartire. Crezi ca ai nevoie de asa ceva?

Impacare cu fostul iubit – Du-te, vino – un traseu obositor

Te desparti de iubit, apoi va impacati. Va certati din nou si iar va separati. Pana la urmatorul telefon, cand e posibil sa va dati inca o sansa… Acest du-te – vino duce la aparitia unei stari de incertitudine care se perpetueaza la nesfarsit. Si care, sa recunoastem, nu aduce nimic bun, nici pentru tine, nici pentru el.

Sigur, daca vrei sa mai dai o sansa unei relatii, nu spune nimeni sa nu incerci. Insa daca devine un obicei, te poti trezi intr-o situatie bolnavicioasa, in care suferinta creste si tot creste.

Impacare cu fostul iubit – O relatie stabila chiar si cu fostul iubit?

Ai avut o relatie cu suisuri si coborasuri: certuri dese, pauze de cateva luni si impacari inflacarate cu juraminte de schimbare. Cand, insa, schimbarea nu se intampla, nu faci altceva decat sa te invarti in acelasi cerc.

Ca sa eviti sa ajungi tot timpul in aceeasi situatie, discuta cu iubitul tau, stabileste noi reguli de functionare a relatiei, nu te limita doar la a spera ca lucrurile vor merge mai bine de la sine. Comunicarea si deschiderea amandurora este cheia pentru a crea o relatie stabila.

Impacare cu fostul iubit sau esti decisa sa pui capat permanent relatiei?

Daca ai luat hotararea unei ruperi definitive, sunt cativa pasi pe care e bine sa-i urmezi:

Spune-i partenerului clar ce decizie ai luat, fara a lasa loc de interpretari sau de o situatie ambigua.

Pune punct legaturii si nu lua in calcul o reinnoire a relatiei, evitand situatia de a va vedea ca prieteni in perioada urmatoare.

Da-ti intalniri cu alte persoane, pentru ca vei cunoaste oameni noi si, cine stie, poate pe cineva potrivit pentru tine. Oricum ar fi, va scadea tentatia unei reimpacari.

Ce credem noi: relatiile reinnodate nu sunt intotdeauna sortite esecului, dimpotriva, unele cupluri se sudeaza si mai bine dupa o perioada de pauza. Totusi, daca te-ai despartit si apoi te-ai impacat cu iubitul tau de mai multe ori , sunt sanse mici sa ai o relatie de cuplu puternica, pe termen lung.

Iata si cum poti sa treci mai usor peste o despartire.

Foto: Guliver