carti despre relatii

Daca iti doresti relatia perfecta de cuplu, aceste carti despre relatii te vor ajuta. In primul rand, pentru ca sunt carti de dezvoltare personala, in al doilea rand pentru ca te vor ajuta sa vezi lucrurile si din punctul celuilalt de vedere.

Vrei sa stii cum sa iti gasesti un partener de cuplu? Vrei sa stii cum sa fii fericita in cuplu? Vrei sa stii cum sa te desparti de iubitul tau intr-un mod cat mai putin dureros cu putinta? Descopera mai jos 7 carti despre relatii ce dau rezultate, recomandate de specialistii de la Mind Body Green.

7 carti despre relatii pentru orice problema amoroasa

  1. „Cu 10% mai fericit“, de Dan Harris (10% Happier)

Daca vrei sa vezi lucrurile din perspectiva partenerului tau, citeste una dintre cele mai bune carti despre relatii. Orice conflict in cuplu va fi mai usor de gestionat.

Vei invata ca nu conteaza sa ai dreptate, ci sa fii fericita in cuplu. Vei invata sa fii vulnerabila, sa iubesti autentic, sa iubesti constient si sa te regasesti in cuplu.

  1. „A iubi constient: calatoria catre co-angajament“, de Gay Hendricks si Kathlyn Hendricks (Conscious Loving: the journey to Co-Commitment)

Daca ai fost adesea in relatii codependente, aceasta carte te invata cum relatia perfecta de cuplu este una sanatoasa, in care ambii parteneri au si iubire si independenta. Vei descoperi cum sa implinesti nevoile partenerului, dar si cum sa iti lasi timp pentru a fi creativa.

  1. „Barbatii sunt de pe Marte, femeile de pe Venus“, de John Gray (Men are from Mars, Women are from Venus)

Citind una dintre cele mai populare carti despre relatii, vei vedea ca femeile si barbatii gestioneaza diferit emotiile si provocarile. Poti invata cum raspunde partenerul tau la provoarile vietii si cum sa il sustii.

  1. „Simtul (sensul) iubirii: Stiinta revolutionara si noua a relatiilor de cuplu romantice“, de Sue Johnson (Love Sense: The revolutionary new science of romantic relationships)

Relatia perfecta de cuplu va fi mai aproape de implinire dupa ce citesti aceasta carte. Te va ajuta sa realizezi ca toate comportamentele partenerilor dintr-un cuplu se pot aduna intr-o problema masiva.

Relitatea este ca uneori lucrurile mici ce se intampla in timp – patternurile de comunicare, obiceiurile – se pot aduna in cuplu. Este esential ce alegeti amandoi sa faceti cu ele.

  1. „Despre aventuri: sa regandim infidelitatea“, de Esther Perel (The State of affairs: re-thinking infidelity)

Credeai ca infidelitatea presupune despartire? Aceasta carte de poate ajuta daca iubitul te-a inselat sau daca tu ai fost infidela.

Vei vedea ca oamenii sunt diferiti si vei analiza cat de diverse sunt felurile in care un partener te poate insela si mai ales ce motive exista in spatele acestei actiuni.

  1. „Acceptare radicala“, de Tara Brach (Radical Acceptance)

Ca sa fii fericita in cuplu, trebuie sa fii fericita cu tine. Aceasta este una dintre cele mai bune carti despre relatii pentru ca te invata cum sa te iubesti mai intai pe tine.

  1. „Cele cinci limbaje: secretul iubirii care dureaza“, de Gary Chapman (The five languages: the secret to love that lasts)

Aceasta carte este o initiativa de a te indemna sa iubesti asa cum ti-ai dori sa fii iubita. Vei invata ce inseamna iubirea autentica, vei intelege iubirea, vei evita suferinta in dragoste si resentimentele in cuplu.

Aceasta este una dintre cele mai bune carti despre relatii pentru ca te va invata sa descifrezi felul in care functionam fiecare in relatii. Vei observa in ce pattern de a iubi te incadrezi tu si ce considera partenerul tau a fi dragoste: timp, afectiune, sex, apropiere, intimitate, cadouri.

Citeste si: Nu esti apreciata de barbati? 10 carti care te pot ajuta

Foto: Guliver