cat dureaza o partida amoroasa

Oamenii au multe idei despre cat ar trebui sa dureze o partida amoroasa. Unele femei considera ca iubitul lor ajunge prea rapid la punctul culminant in timp ce altele sunt nemultumite tocmai pentru ca intreaga “tarasenie” dureaza prea mult. Legenda hip-hop Missy Elliott sustine ca: “Eu nu vreau niciun barbat-de-un-minut.”

Dar cat timp este normal, de fapt? O intrebare excelenta la care am gasit raspunsul pe mic.com! Intr-un nou articol publicat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Queensland condusi de cercetatorul Brendan Zietsch au explorat subiectul pe larg, dintr-o perspectivă de biologie evolutiva. In acest proces, ei au scos la iveala un studiu din 2005, care ofera destul de putine indicii cu privire la cat timp petrec barbatii in “gradina” iubitelor lor.

Pentru acest studiu, cercetatorii au studiat viata sexuala a 500 de cupluri heterosexuale din Statele Unite si Europa.

Cuplurile au fost instruite sa porneasca un cronometru chiar in momentul in care masina intra in garaj, si sa opreasca ceasul imediat dupa ejaculare. Orgasmul feminin a fost ignorat in totalitate in cadrul acestui studiu.

Durata medie pe care o are o partida amoroasa scade o data cu inaintarea in varsta

Cea mai scurta partida amoroasa din studiu a durat 33 de secunde, in timp ce cea mai lunga a durata 44 de minute (cam cat dureaza un episod dintr-un serial fara reclame). Media generala a fost undeva la 5,4 minute. In functie de cercetarea din trecut, oamenii de la doar peste media ar putea fi avantajati. Un studiu din 2008 a constatat ca “partidele amoroase de calitate dureaza intre 7 si 13 minute.”

Interesant e ca folosirea prezervativului si circumcizia nu au afectat durata unei partide de sex. Unii oameni cred ca prezervativele conduc la pierderea erectiei, deoarece scad din sensibilitate. Cu toate acestea, un studiu de 2015 a constatat multi dintre barbatii heterosexuali cu varste cuprinse intre 18 si 24 care au spus ca prezervativele ii impiedica uneori sa aiba erectie, sufera si de o disfunctie erectila generala.

In acelasi timp, tara de origine nu a afectat durata de sex, cu exceptia cazului in care cuplurile proveneau din Turcia. Pentru ei durata medie a unei partide de sex a fost doar de 3,7 minute. Varsta influenteaza insa durata unei partide sexuale, cu cat partenerii sunt mai in varsta, cu atat sexul dureaza mai putin.

Noi ne intrebam totusi cum s-ar simti tipul cu 33 de secunde sau cel cu 44 de minute daca ar stii ca oamenii de stiinta au analizat pe baza acestor numere abilitatile lor in dormitor? Probabil nu foarte bine. In cele din urma, nu exista cu adevarat un standard pentru durata optima a unei partide amoroase. La urma urmei, unele femei s-ar putea simti excelent impreuna cu un “iepuras energic” sau cu un tip care nu se grabeste deloc. Nu exista reguli batute in cuie.

Citeste si: “De ce facem sex, dar nu discutam despre el?”!

Daca ti-a placut acest articol, da like paginii noastre de Facebook  sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: iStockphoto