sfaturi in relatie cuplu

Deseori spui ca stii ce astepti de la iubit, dar cand el face exact ce ii ceri, iti dai seama ca, de fapt, altceva voiai. Aceste diferente – dintre asteptari si realitate – sunt cauza multor frustrari! Iata cateva sfaturi in relatie care te pot ajuta.

Ne stabilim standarde in functie de care triem barbatii din viata noastra si dupa care ne ghidam atunci cand alegem sa ramanem intr-o relatie pe termen lung. Insa nu de putine ori lucrurile pe care le cerem se bat cap in cap cu ceea ce avem nevoie cu adevarat. E cea mai sigura modalitate prin care ajungem sa reprosam comportamente pe care noi, de fapt, ni le-am dorit initial. Cand ajungem in astfel de situatii e bine sa apelam la cateva sfaturi in relatie.

Sfaturi in relatie – Situatiile care dau de gandit

Ca sa ai un tablou mai clar al situatiei am rezumat o selectie a unor situatii relevante, aduse in atentie de elitedaily.com. Cu cat vom ajunge sa face mai bine diferenta dintre iluzii si realitate, cu atat vom fi mai linistite!
De asemenea, e important sa te gandesti bine ce astepti de la iubit. Fa-ti o evaluare a sentimentelor, a asteptarilor si principiilor. E esential sa te cunosti si sa stii ce vrei astfel incat sa transmiti un mesaj coerent. Comunica cu el si spune-i ce simti, nu ce ai vrea ca el sa faca.
Ai fost vreodata in situatiile de mai jos? Fii sincera si e posibil sa gasesti raspunsurile pentru multe dintre problemele pe care le aveai!

Sfaturi in relatie – Vrem un barbat care nu plange, dar apoi ii reprosam ca nu e sensibil

Ne asteptam sa fie de neatins, „in garda“ si puternic in raport cu ceea ce se intampla in jur. Totusi, atunci cand suntem triste sau depresive, vrem sa-si dea seama imediat prin ce trecem si daca nu o face, il criticam pentru ca nu stie sa ne „descifreze“ si ii spunem ca e insensibil.
Atat doar ca nu putem gasi un barbat capabil sa ne stearga lacrimile si totusi sa le ignore in acelasi timp.

Sfaturi in relatie – Vrem sa fie un domn ca odinioara, dar ne simtim discriminate

Ne asteptam ca el sa plateasca pentru cina, dar apoi il mustram pentru ca e sexist. Spunem ca vrem un „barbat adevarat“, dar apoi ne plangem prietenelor noastre ca el nu sprijina feministele.
Avem unele standarde de Fat-Frumos fara sa ne dam seama ca, de fapt, nici nu ni s-ar potrivi asa ceva.

Sfaturi in relatie – Vrem sa ne complimenteze, dar il certam apoi ca e superficial

Ne dorim sa ne gaseasca atragatoare si sexy, dar apoi ii atragem atentia ca suntem mai mult decat niste simple prezente frumoase.
Vrem sa fim puse pe un piedestal, dar apoi ne dorim sa fim tratate de la egal la egal. Nu e nimic rau sa-ti doresti sa fii sexy pentru el, dar nu ii reprosa apoi ca este superficial.

Cele mai utile sfaturi in relatie

Sfaturi in relatie – Vrem sa fie un gentleman, fara sa stim ce presupune asta

Nu stim ce este un gentleman real pentru ca, de fapt, nu exista un sablon. Fiecare barbat este unic si complex, la fel ca fiecare femeie. Daca incercam sa-l ridicam la anumite standarde care nici macar nu ne sunt utile, mai devreme sau mai tarziu vor aparea problemele.

Sfaturi in relatie – Vrem sa preia controlul, apoi ii spunem ca exagereaza

Vrem sa planifice data, sa aleaga locul si sa organizeze activitatile in timp, dar cand incearca sa faca pentru noi ceva, ii spunem sa se opreasca. Il numim dependent de control, egoist si autoritar, desi noi ne-am dorit sa preia responsabilitatile. Ne dorim sa detina controlul, dar nu acceptam sa pierdem din putere.

Sfaturi in relatie: cum arata barbatul ideal?

Sfaturi in relatie – Vrem sa fie un barbat ideal, apoi ii cerem sa fie un barbat efeminat

Vrem sa aiba o personalitate puternica, de neinduplecat, sa reprezinte masculul alfa, dar apoi brusc ne dorim sa fie gata sa se uite cu noi la seriale romantice, sa-si dea cu parerea despre oja sau rujuri si sa intealaga ca uneori cand spunem ca suntem bine, nu inseamna ca intr-adevar lucrurile sunt asa.
Ne dorim un iubit intr-un mod in care ne spune ca, de fapt, avem nevoie doar de o prietena buna.

Sfaturi in relatie – Vrem sa ne salveze, dar apoi spunem ca vrem sa ne descurcam singure

Cand suntem singure, tot ce ne dorim e sa vina un barbat sa ne salveze. Vrem sa scapam de intalnirile nereusite, de relatiile sexuale nesatisfacatoare si de noptile singuratice. Odata ce se intampla acest lucru, ne dorim independenta inapoi. Ne simtim poate sufocate, dar uitam ca altadata ne doream atentia care uneori ne poate deranja.