Ce este feminismul si cum sa i-l explici iubitului.

O relatie intre o feminista convinsa si un non-feminist e aproape imposibila. Ca sa il faci sa inteleaga ideea acestei miscari, vorbeste-i din proprie experienta, fii intelegatoare si ai rabdare! Va intelege ce este feminismul!

Multe feministe au iesit sau au fost in relatii cu barbati care nu prea inteleg ce este feminismul, de fapt. Daca un anti-feminist nu se va intelege niciodata cu o feminista, un barbat care e mai degraba agnostic s-ar putea sa aiba deschiderea necesara pentru a intelege miscarea. Daca stii cum sa ii explici partenerului ce este feminismul, sunt sanse mari sa te inteleaga!

In primul rand, trebuie sa constientizezi ca scopul nu este sa iti convertesti iubitul la feminism! Ci sa il faci sa inteleaga si, poate, sa accepte ca ai anumite principii.

Cum sa-i explici iubitului tau ce este feminismul

1 Impartaseste-i experienta personala

Daca o persoana nu a fost victima sexismului, s-ar putea sa nu inteleaga ce este feminismul si, mai ales, de ce este nevoie de el. Dar, daca iubitul tau va intelege ca sexismul te-a afectat de-a lungul timpului, s-ar putea sa ii captezi atentia. Povesteste-i despre discriminarea sexuala de la job sau despre faptul ca ai fost hartuita pe strada, in caz ca ti s-a intamplat asa ceva. In felul acesta, va intelege ca feminismul e folositor.

2 Cum te ajuta statisticile

Multa lume nu se asociaza ideii de feminism pentru ca nu realizeaza ca exista o problema legata de discriminare. In acest caz, noteaza Bustle.com, ar fi de folos sa scoti la iveala niste date statistice. Arata-i iubitului tau cifre despre cat de putin castiga femeile in comparatie cu barbatii, cat de mare e numarul hartuirilor sexuale, despre sansele de angajare ale unui femei, comparativ cu un barbat.

3 Spune-i cat de mult inseamna pentru tine

Unui barbat caruia ii pasa de tine o sa trateze cu mai multa atentie o chestiune care e importanta pentru tine. Ca sa inteleaga ce este feminismul trebuie sa ii spui deschis ce simti in legatura cu aceasta miscare. Daca relatia ta cu el depinde de capacitatea lui de a te intelege si sustine, spune-i sincer acest lucru! Spune-i ca nu e un ideal abstract, ci ceva care te afecteaza profund si personal.

4 Apeleaza la moralitate

Daca partenerul tau nu e familiarizat cu teoria feminista, fa-l sa inteleaga principiile de baza din spatele feminismului: ca toata lumea trebuie sa fie tratata corect si egal, nimeni nu ar trebui lasat pe dinafara, ca diferentele intre oameni trebuie respectate, ca e recomandat sa nu ii judeci pe oameni in functie de aspectul fizic. Pana la urma, sunt lucruri care ar trebui insusite in copilarie!

5 Vorbeste-i cu dragoste

Chiar daca partenerul tau nu pare sa inteleaga ce ii spui si aproape ca te scoate din sarite, fii cat poti tu de intelegatoare! Spune-i ca il iubesti si ca, daca parerea lui nu ar conta pentru tine, nu ai purta aceasta conversatie. Intreaba-l si pe el daca crede ca sunt anumite lucruri care ar putea fi imbunatatite in relatie. Fa-l sa inteleaga ca vrei o discutie constructiva si ca nu vrei sa fii pedanta!

FOTO: Guliver

Citeste si: De ce sunt feminista si foarte mandra de asta.