cupluri fericite femeie barbat pat

Cand apare o provocare partenerii dintr-o relatie cu probleme sunt coplesiti de furie si nervi. In niste cupluri fericite persoanele stiu sa empatizeze cu problemele celuilalt!

Niciun cuplu nu e ocolit de situatii mai putin roz. Si totusi cateva le fac fata cu brio, in timp ce altele ajung sa se distruga. Ce secrete au acele cupluri fericite invidiate si ce fac diferit partenerii lor iti spunem imediat.

“Cand apare o provocare partenerii dintr-o relatie cu probleme sunt coplesiti de furie si nervi. Intr-un cuplu fericit persoanele stiu sa empatizeze cu necazurile celuilalt, sa-l sustina si rezolva problemele ca o echipa, nu individual”, explica Jane Greer, autoarea bestsellerului “What About Me? Stop Selfishness From Ruining Your Relationship”.

Cupluri fericite vs. cupluri nefericite: diferentele dintre ele

Totul e sa fii deschis emotional pentru cel de langa tine.

Situatia 1: Cand unul dintre parteneri ramane fara job

Cupluri nefericite: Incepe jocul vinovatiei. Partenerul celui care si-a pierdut slujba incepe sa devina critic si nervos. Pune intrebari precum ”De ce ai lasat sa se intample una ca asta?” sau “Tu nu te-ai asteptat la asa ceva?” care dovedesc lipsa empatiei. Astfel de reactii in loc sa micsoreze problemele le amplifica.

Cupluri fericite: Totul e sa fii deschis emotional pentru cel de langa tine. “Sa presupunem ca-ti pierzi jobul. Partenerul tau reactioneaza intr-o maniera pozitiva si te sprijina. Intai va vorbi cu tine despre dezamagirea pe care o simti in acel moment si apoi isi va oferi ajutorul. Te va ajuta sa-ti refaci CV-ul sau chiar va discuta cu oameni care ar putea sa te ajute sa-ti gasesti ceva mai bun decat ce ai pierdut”, explica Jane Greer.

Situatia 2: Cand unul dintre parteneri flirteaza cu cineva

Cupluri nefericite: Suspiciunea apare instant cand doi iubiti nu au incredere unul in celalalt. “Daca esti intr-o relatie care nu te face sa te simti implinita vei deveni geloasa imediat si-l vei acuza pe celalalt ca te inseala” explica Greer. Si nici nu-i vei asculta explicatiile sau scuzele.

Cupluri fericite: Chiar daca te simti inconfortabil din cauza acestei situatii, un moment de genul asta poate intari legatura dintre voi. “Un cuplu fericit vede un simplu flirt ca o posibilitate de a-si spori intimitatea. El sau ea va spune <<Am vazut cum se uita X la tine si ma bucur ca sunt singurul/singura care are sansa sa fie cu tine.>>” sustine Greer. In loc sa faca o criza de gelozie, un partener relaxat si sigur pe el, acest incident se va transforma intr-o energie sexuala benefica pentru relatie.

Citeste si: “Abilitati de comunicare: cum sa-ti dezvolti empatia”!

Foto: Thinkstock