Ce fac partenerii fericiti unul pentru altul, fara sa li se ceara.

Ce fac partenerii fericiti unul pentru altul, in cuplu? Poti afla, ca sa iti analizezi apoi relatia. Insa nu te speria daca iubitul tau nu face toate lucrurile acestea, ci discuta cu el si spune-i ce vrei.

Intr-o relatie sanatoasa, partenerii au tendinta de a oferi iubire si sprijin frecvent si in mod deliberat. Nu asteapta o ocazie speciala ca sa isi manifeste aprecierea. Se bucura sincer sa faca lucruri dragute unul pentru celalalt, pur si simplu. Cei de la Huffingtonpost.com au discutat cu mai multi experti in relatii si au aflat ce fac partenerii fericiti unul pentru altul, deopotriva lucruri marunte sau importante, fara sa li se ceara anume sa faca.

Ce fac partenerii fericiti unul pentru altul

1. Verifica sa vada cum se simt

Fie ca e un simplu “buna” sau “cum e ziua ta azi?”, partenerii din cuplurile sanatoase isi scriu doar ca sa vada cum se simt. Suna ca sa spuna ca intarzie, ca sa anunte ca au ajuns sau intreaba daca e nevoie sa cumpere ceva in drum spre casa. Mesajul din spate este acesta: “ma gandesc la tine”. Iar rezultatul este sentimentul ca esti conectat cu celalalt si ca esti o parte importanta din viata lui.

2. Isi fac complimente

Nu trebuie sa iti spuna sau sa ii spui mereu ca e un iubit extraordinar. Complimentele pot fi lucruri simple, de exemplu sa remarci ce buna a fost cina pe care ti-a pregatit-o. Oamenii au nevoie de un minim de recunoastere verbala pentru contributiile lor.

3. Se surprind cu mesaje de felicitari

E frumos sa ii oferi partenerului o felicitare pe care sa scrii “ma gandesc la tine” sau “iti multumesc pentru tot ce faci”, mai ales daca nu e o ocazie anume. O sa il faca sa se simta special, iar tu o sa realizezi de ce esti recunoascatoare pentru aceasta relatie. Ti se pare exagerat? Ei bine, asta este ce fac partenerii fericiti unul pentru altul!

4. Sunt generosi fara sa tina scorul

Generozitatea este ceva oferit, ca un dar, in schimbul caruia nu astepti altceva. Cand te simti sigur in relatia de cuplu, e usor sa vrei sa oferi fara sa te preocupe sa primesti acelasi lucru in schimb. Poate fi vorba de lucruri simple, de exemplu sa mergi din nou intr-o drumetie intr-un loc care lui ii place mult. Cand esti multumit de relatia in care te afli, nu tii socoteala cine a facut mai multe gesturi frumoase.

5. Vorbesc deschis despre ce gandesc si ce simt

Atunci cand simti ca trebuie sa ii scoti iubitului cuvintele cu clestele, te poti simti extrem de singura. In cuplurile fericite, chiar daca nu ai tot timpul discutii profunde, acestea au loc atat de des incat sa simtiti ca sunteti aproape unul de celalalt.

7. Isi surprind partenerul cu mancarea preferata

Mancarea ajuta oamenii sa se conecteze unii cu altii. Iar cand ii duci iubitului tau acasa un preparat care ii place mult e un fel de a-i spune ca il iubesti. Daca mancarea lui preferata este ceva ce ii gatesti tu, e cu atat mai special cand i-o pregatesti!

8. Le sta in obicei sa-si spuna “multumesc”

Intr-o relatie de durata, in care poate aparea complezenta si obisnuinta, e important sa ii arati partenerului ca observi si apreciezi lucrurile pe care le face. Oamenilor le face placere sa afle ca ii apreciezi, iar in cuplurile fericite aratarea aprecierii devine un obicei.

9 .“Te iubesc”

Un simplu “te iubesc” spus spontan, neasteptat si fara sa fie cerut, e valoros. In multe relatii, acest “te iubesc” vine mai des din partea unui partener decat a celuilalt. De obicei, unul spune, iar celalat doar raspunde. Multi se scuza spunand ca nu vor sa foloseasca prea des aceste cuvinte. Dar, in relatiile fericite, amandoi partenerii au initiativa de a spune “te iubesc” si chiar vorbesc serios.

Nu te speria daca partenerul tau nu face toate aceste lucruri! Relatiile presupun efort si dezvoltare continua. Daca nu primesti ceea ce iti doresti, ar trebui sa ceri! Asa cum tu nu citesti ganduri, nici el nu face asta!

FOTO: Guliver

Citeste si: Cum isi construiesc fericirea oamenii cu inteligenta emotionala.