Da-i unfriend iubitului daca Facebook va face probleme in relatie

Un terapeut american spune ca daca ii dai unfriend iubitului tau, veti avea mai putine probleme in relatie. Pana la urma ce conteaza mai mult? Facebook sau intalnirile din viata reala?

Terapeutul new-yorkez si-a dat seama ca este mult mai fericit in relatia sa de cand i-a dat unfriend iubitei si recomanda aceasta strategie tuturor cuplurilor. Potrivit Stylist.co.uk, iubitii care sunt si prieteni pe Facebook au tendinta sa piarda misterul si romantismul.

„Exista un element de imprevizibil de care ai nevoie pentru a ramane intr-o relatie fericita”, a explicat el intr-un interviu.

Cum ne creeaza Facebook probleme in relatie

Atunci cand ajungi acasa seara si ar trebui sa-i povestesti iubitului cum a fost ziua ta, din cauza retelei de socializare el stie deja, poate, cu cine te-ai vazut, cu cine ai vorbit sau ai discutat in contradictoriu in comentarii. Daca te urmareste pe Instagram, poate stie deja si ce ai mancat si cat de frumos arata locurile in care ai fost.

Potrivit acestui terapeut, cuplurile care apeleaza la el au din ce in ce mai multe probleme in relatie provocate de retelele de socializare. In primul rand, acestea petrec prea mult timp pe Facebook, chiar daca sunt in aceeasi incapere. Ceea ce duce la pierderea conexiunii si distantarea partenerilor.

Pe langa unfriend, terapeutul recomanda cuplurilor sa isi tina telefoanele la distanta atunci cand petrec timp impreuna si sa se bucure mai mult de momentele respective. „Traim intr-o cultura cu o epidemie de rutina sexuala. Oamenii merg la culcare mult prea obositi pentru a face dragoste. Nu mai au timp unul pentru celalalt. Cu toate acestea au timp sa petreaca ore intregi pe retelele de socializare sau uitandu-se la seriale la televizor”.

Gandeste-te daca ai probleme in relatia din cauza Facebook. Daca ati avut momente frumoase intrerupte de sunetul unei notificari, care a disipat magia. Daca in loc sa va bucurati de o masa buna la un restaurant romantic v-ati apucat sa faceti poze la mancare, pana cand aceasta s-a racit.

Suntem inconjurati de tehnologie si, cu cat suntem mai conectati, avem tendinta sa devenim mai deconectati. Nu mai urmari atatea like-uri si priveste-ti iubitul in ochi mai mult!

Cum ramane cu fostul tau pe Facebook? Friend sau unfriend?

Foto: iStock.com