Ce fel de persoana esti intr-o relatie, faci sau nu compromisuri?

Cand vine vorba de relatii, se poate spune ca exista doua tipuri de persoane: cele care au asteptari si nu se multumesc cu putin si cele care sunt dispuse sa faca compromisuri si sa accepte pe cineva asa cum este, scrie elitedaily.com. Daca te intrebi ce fel de persoana esti intr-o relatie, este bine sa-ti analizezi viata amoroasa si sa incerci sa iti dai seama ce greseli ai facut pana in acest moment si sa descoperi de ce esti inca singura.

Specialistii in relatii sunt de parere ca, de cele mai multe ori, ne alegem parteneri pe care ii consideram egalii nostri sau cu hobby-uri asemanatoare. De exemplu, daca te consideri o persoana atragatoare si inteligenta, vei cauta un barbat care sa fie atragator si inteligent.

Te intrebi ce fel de persoana esti intr-o relatie? Poate ca pana in acest moment nu ai cautat persoana potrivita pentru tine sau poate ca nu ai fost dispusa sa acorzi o sansa unui barbat care ar fi putut sa te faca fericita.

Cum iti dai seama ce fel de persoana esti intr-o relatie

Unele persoane nu se multumesc cu putin, asa ca au tendinta sa caute mereu o persoana mai buna cu care sa aiba o relatie, cu o situatie financiara stabila sau cu multe relatii. Prin urmare, atractia nu tine intotdeauna de modul in care arata o persoana, ci si de alti factori, insa totul este subiectiv atunci cand vine vorba de dragoste si relatii.

Foarte multe teorii sustin ca este benefic ca fiecare persoana sa isi analizeze propriul comportament atunci cand vine vorba de relatii, ceea ce inseamna ca trebuie sa iti cunosti limitele. Atractia fizica este doar una dintre aceste limite.

Te intrebi cum poti analiza si judeca atractia dintre doua persoane? Nu poti, pentru ca, potrivit specialistilor, nimeni nu este in masura sa stabileasca cine merita si cine nu  sa primeasca dragoste si afectiune.

Deseori, foarte multi oameni au tendinta sa se consulte cu prietenii din anturaj si sa fie incurajati pentru a se implica intr-o relatie, dar parerile altor persoane vor fi intotdeauna subiective, bazate pe experientele proprii.

O atractie inexplicabila dintre doua persoane nu trebuie sa fie ignorata

In cele mai multe cazuri, exista o atractie puternica intre doua persoane, dar, din cauza unor anumiti factori, aceste persoane isi neaga sentimentele si aleg varianta cea mai simpla: aceea de a tine cont de parerile prietenilor, familiei sau, mai rau, de a nu-si asculta instinctele. Dar atractia care exista intre doua persoane nu poate fi negata.

Totodata, spun specialistii, nu este indicat sa analizezi comportamentul altor cupluri si sa incerci sa descoperi care sunt motivele pentru care doua persoane sunt impreuna. Decizia pe care o iei trebuie sa iti apartina in totalitate, pentru ca viata sentimentala este un subiect sensibil.

Te intrebi ce fel de persoana esti intr-o relatie? Poti sa iti pui cateva intrebari simple care te vor ajuta sa afli ce iti doresti cu adevarat de la un barbat. Incearca sa renunti la toate prejudecatile societatii legate de partenerul ideal, nu ai nevoie sa gasesti barbatul perfect, ci pe cel potrivit pentru tine. In dragoste nu exista reguli, asa ca este bine sa mergi pe intuitie si sa iti asculti inima.

Este normal sa iti doresti ca barbatul care iti va fi alaturi sa aiba anumite calitati, dar nu trebuie sa exagerezi. Impune-ti cateva limite care nu sunt exagerate, pentru ca in acest fel iti va fi mai usor sa faci unele compromisuri si sa ai o viata sentimentala implinita si fericita.

Daca ti-a placut articolul despre ce fel de persoana esti intr-o relatie, iata si un articol cu 7 semne pe care le are orice relatie sanatoasa de cuplu!

Foto: Guliver