Ce greseala fac barbatii cand isi aleg sotiile

Din pacate, in societatea noastra inca se pretuieste mai mult frumusetea unei femei decat intelectul ei. Dar, potrivit ultimelor studii in ceea ce priveste sanatatea mintala, aspectul fizic este supraapreciat. Ce greseala fac barbatii cand isi aleg sotiile? Nu cauta partenere de viata care sa fie inteligente!

Este interesant sa-ti imaginezi cum arata femeia ideala in ochii barbatilor, nu-i asa? Oare inteligenta ar castiga in competitia calitatilor sau sunt mai importante trasaturile fizice? Ei bine, potrivit unui studiu recent, publicat de brightside.me, se pare ca greselile barbatilor cand isi aleg sotiile le scurteaza viata. Afla de ce e bine ca acestia sa se inconjoare de femei inteligente si, mai ales, sa isi aleaga partenere care sa exceleze la acest capitol.

Ce greseala fac barbatii cand isi aleg sotiile: nu iau in calcul inteligenta partenerei

Nu e niciun secret ca sa ai un IQ mare te poate ajuta sa reusesti in viata. Acest lucru nu iti garanteaza insa si ca vei avea parte de fericire in cuplu. Cu toate acestea, barbatii care isi iau sotii inteligente traiesc mai mult si au mai putine sanse sa sufere de dementa.

Intr-un experiment facut in cadrul Colegiului de Medicina si Stiintele Vietii de la Universitatea din Aberdeen, specialistii au analizat cum evolueaza starea de sanatate a unor gemeni identici. Acestia au ajuns la concluzia ca mediul social in care se dezvolta fiecare persoana are un rol important in mentinerea sanatatii si dezvoltarea functiilor cognitive.

Mai exact, cercetatorii au remarcat ca barbatii care se casatoresc cu femei inteligente traiesc mai mult si sunt mai fericiti. In plus, acestia se imbolnavesc mai rar de boli ca Alzheimer sau dementa.

Femeile inteligente stimuleaza creierul barbatilor

Exercitiile si jocurile care testeaza inteligenta, dar si discutiile si activitatile care iti pun mintea la treaba stimuleaza creierul si acesta rezista mai bine in fata procesului de imbatranire. In acest fel, este lesne de inteles de ce barbatii care isi iau sotii inteligente traiesc mai mult: acestea le stimuleaza intelectul si le influenteaza pozitiv abilitatile cognitive.

Ce greseala fac barbatii cand isi aleg sotiile? Nu realizeaza cat de mult conteaza sa aiba ca jumatate o femeie inteligenta. In cadrul studiilor, specialistii au constatat un lucru de-a dreptul surprinzator: barbatii care erau insurati cu femei foarte inteligente si pareau ca au un creier vadit afectat de trecerea timpului, mai ales din punct de vedere fizic, nu sufereau de o sanatate mentala precara.

Mai mult de atat, in urma investigatiilor, acestia pareau foarte siguri pe ei, fiind increzatori in abilitatile si competentele lor mentale. Lawrence Whalley, profesor emerit specializat in sanatatea mintala, care lucreaza Universitatea din Aberdeen, a declarat: „Daca un barbat vrea sa traiasca mult, trebuie sa se casatoreasca cu o femeie inteligenta. Nu este un remediu mai bun, care sa previna aparitia dementei, decat inteligenta“.

Ce calitati ar trebui sa aiba o sotie buna

Femeile inteligente sunt responsabile si independente. Cercetarile recente arata ca un barbat care mai mult pret pe intelectul partenerei are mai multe sanse sa se ingrijeasca de sanatatea lui fizica si mentala. Iar acest lucru ar putea avea efecte pozitive asupra calitatii vietii.

Foto: Guliver

Citeste si: Cum sa fii mai inteligenta pe zi ce trece.