Ce inseamna o casnicie de succes.

Visezi la o casnicie de succes, dar ti se pare ca e imposibila? Nu e! Totul porneste de la a-ti alege partenerul, apoi continua cu momentul in care spui “Da!”, dar nu se opreste aici! Munca pentru o viata frumoasa alaturi de sotul tau de-abia acum incepe!

Intre doi oameni, chimia e importanta, dar nu este de ajuns pentru a avea o casnicie de succes. Toata lumea adora romantismul si fiorii unei relatii – doar acestea sunt cele doua lucruri care unesc, la inceput, oamenii. Dar ce ii tine impreuna pe termen lung? Sheknows.com a scris despre aceasta tema care preocupa multe cupluri.

10 sfaturi pentru o casnicie de succes

1. Conectati-va unul la altul

O casnicie de succes trebuie sa se bazeze pe o conexiune clara si transparenta. Comunicarea dintre voi nu trebuie sa fie ambigua, trebuie sa va intereseze viata partenerului, sa va cereti si sa va oferiti sfaturi si sa impartasiti experiente.

2. Fiecare trebuie sa aiba SI viata lui

In fiecare zi, fiecare dintre voi merge in locuri unde interactioneaza si cu alti oameni. Fiecare invata si observa lucruri despre viata in diferite moduri. E important sa aveti fiecare o dezvoltare personala si profesionala separate. Scopurile si pasiunile voastre personale va vor face sa fiti voi insiva, fara sa va depersonalizati de-a lungul casatoriei.

3. Diferentiati problemele mari de fleacuri

Chiar daca va dezvoltati impreuna in timp, exista mereu niste mici lucruri pe care partenerul le face si care te deranjeaza. Vorbeste despre aceste lucruri cu el, spune-i cum te afecteaza si incercati sa ajungeti la un compromis. Incurajeaza-l si pe el sa iti vorbeasca despre ce nu iti convine. Faceti diferenta intre fleacuri si lucrurile cu adevarat importante. Unele probleme nerezolvate pot duce la esecul mariajului vostru.

4. Lucrati ca o echipa

Tot ce faceti in viata trebuie sa fie ghidat de scopul vostru comun: de a avea o viata frumoasa impreuna. Ajutati-va unul pe altul si nu actionati niciodata unul impotriva altuia. Ce inseamna ajutorul? De la a te opri in drum spre casa ca sa cumperi lapte, la a-l ingriji cand e bolnav.

5. Fiti proactivi

Ca sa aveti o casnicie de succes trebuie sa fiti amandoi proactivi si sa munciti mult pentru relatia voastra. Construiti un camin puternic, in care sa va simti iubiti si protejati.

6. Loialitatea

Cand te casatoresti, devii un membru al unei echipe. In aceasta echipa, loialitatea trebuie sa fie pe primul loc. Trebuie sa va sustineti unul pe altul, sa va incurajati, sa va aparati.

7. Mancati acasa

In fiecare zi esti tentata sa iei o gustare in fuga, cand esti prin oras. Iar cinele la restaurant au si ele rostul lor. Dar, intr-o casnicie, mancatul acasa are un rol important. Faceti-va un obicei din a manca macar o data pe zi acasa, locul in care aveti intimitate si va consolidati relatia.

8. Casatoria e un privilegiu

Nu toata lumea se poate mandri cu casnicia in care se afla. Daca esti multumita de alegerea ta, celebreaza casnicia cu sotul tau, simtiti-va privilegiati ca va aveti unul pe altul! Casnicia inseamna curajul de a-ti imparti viata cu altcineva!

9. Trebuie sa va placa unuia de altul

Ca sa iubesti pe cineva trebuie sa il placi mai intai de toate. Si nu e usor sa placi pe cineva peste ani si ani de cand v-ati cunoscut. Amandoi trebuie sa lucrati ca sa pastrati viu interesul partenerului. Faceti lucruri distractive impreuna, iesiti noaptea in oras, fiti afectuosi si petreceti timp impreuna!

10. Fiti responsabili

Intr-o casatorie de succes, cei doi parteneri trebuie sa fie responsabili. Acceptarea responsabilitatii este o calitate pe care trebuie sa o ai in multe situatii in viata, dar mai ales cand iti intemeiezi o familie. Casnicia trebuie sa fie lipsita de egoism, iar sotii trebuie sa se straduiasca sa isi indrepte greselile si sa devina mai buni.

FOTO: Guliver

Citeste si: Obiceiuri zilnice care te ajuta sa ai o casnicie fericita in 2017.