Ce inseamna sa inseli.

Ca sa poti fi fidela sau sa stii daca iubitul tau a calcat stramb, trebuie sa stii ce inseamna sa inseli. Fiecare cuplu are propriile limite. Si parerile difera de la o persoana la alta.

Ideea ca partenerul sa te insele ti se pare groaznica. Te doare, iti distruge increderea, ai indoieli, trebuie sa decizi ce faci mai departe: sa incepi o viata noua fara el sau sa ii mai dai o sansa? E o exerienta neplacuta. E neplacut si daca tu esti cea care insala, pentru ca treci printr-o multime de stari contradictorii.

Dar ce inseamna sa inseli, de fapt? Care e limita admisa? Ai voie sa flirtezi? El are voie? Sau inselatul e doar despre sex?

Elitedaily.com a luat de pe Reddit mai multe mesaje de la utilizatori care si-au dat cu parerea despre ce inseamna sa inseli. Evident, aici sunt doar punctele lor de vedere.

7 pareri diferite despre ce inseamna sa inseli

In timp ce unele cupluri sunt foarte permisive si chiar stabilesc relatii deschise, limita dintre fidelitate si inselat e subtire pentru multi dintre noi. Iata ce spun sapte oameni pe Reddit despre ce inseamna sa inseli:

1. Inselatul poate fi si la nivel de intentie

“Pentru mine, inselat inseamna tot ce faci cu intentia de a-i ascunde partenerului. O petrecere surpriza sau un cadou nu intra in categoria asta“, a spus o persoana care are numele de utilizator Rottinguy.

2. Sa fie singur cu alta femeie

Pentru Partyinmyshoes, daca partenerul tau iese cu o alta femeie singur inseamna ca te insala.

3. Inselatul inseamna incalcarea regulilor

Giantdeathrobot considera ca, daca intr-un cuplu se stabilesc anumite reguli si cineva le incalca, asta inseamna inselat: “Nu exista actiuni sau standarde despre ce inseamna sa inseli. Fiecare cuplu are limite diferite. Unii sunt de acord ca partenerii lor sa faca sex si cu altcineva. Alte cupluri nu accepta nici contactul vizual cu fostii parteneri. Fiecare cuplu e diferit si la fel si regulile. Problemele apar cand aceste reguli se subinteleg fara sa fie verbalizate si cei doi parteneri au pareri diferite despre ce e ok si ce nu. Asa ca e bine sa vorbesti cu iubitul tau despre asta”.

4. Sa inseli inseamna orice faci pe ascuns de partener

Utilizatorul Danfrombefore crede ca daca faci cu o alta persoana ceva ce nu faci in fata partenerului de cuplu inseamna ca il inseli.

5. Unii cred ca inselatul nu e numai despre sex

Edl424 aduce in discutie inselatul emotional: “Nu conteaza ca nu e vorba de sex, sarut sau atingere. Daca partenerul meu se simte atras de altcineva la nivel emotional si intelectual… Da, acolo e limita inselatului”.

6. Orice iti ascunde intra in categoria “inselat”

Fuzzborne spune ca orice conversatie sau actiune care are loc cu altcineva si pe care simti nevoia sa o ascunzi de partenerul de cuplu inseamna infidelitate.

7. Majoritatea crede ca limita inseamna sex

LooneyKitty spune ca e clar: sexul sau sarutul cu altcineva decat partenerul inseamna ca il inseli. “Ce inseamna sa inseli? Cred ca si daca ai o relatie romantica cu altcineva, chiar daca nu ai ajuns inca la sex, e tot inselat”, mai spune ea.

Acum ca stii ce inseamna sa inseli pe cineva, afla si De ce insala oamenii?

FOTO: Guliver

Daca ti s-a parut interesant acest articol, da like paginii noastre de Facebook si o sa gasesti acolo si alte articole asemanatoare!