visele sexuale si semnificatia lor

Visele sexuale sunt, evident, un indicator bun al nivelului libidoului tau, si desi Freud a spus, uneori, un trabuc este doar un trabuc, el de asemenea, a mai afirmat ca visele sexuale au semnificatie mai profunda decat ne imaginam.

Pe psychologytoday.com am descoperit un articol detaliat despre visele sexuale insotit de posibilele lor interpretari. Acestea constituie un bun punct de plecare:

Visele sexuale cu parteneri aleatori sau pur si simplu necunoscuti

Ai un vis sexual despre tipul pe care l-ai vazut in metrou sau cu profesorul complet neatractiv de la cursul X? Astfel de vise despre straini sau cunostinte indepartate sunt, de obicei, un bun indicator al starii libidoului tau. Si ce e interesant e ca de obicei barbatii viseaza mai multi straini decat femeile. Creierul tau incearca sa-ti spuna ca nevoile tale fizice nu sunt satisfacute pe deplin si cauta o forma de eliberare.

Ce experiente sexuale ai atunci cand visezi?

Dar, asteapta… Cum este experienta ta sexuala din timpul visului? Difera cu ceva de experienta obisnuita pe care o ai cu partenerul tau? Este un act normal sau o abordare complet noua care vine si cu un nivel sporit de excitare? Daca te intriga ce ai visat in seara respectiva atunci poate ar trebui sa incerci si in realitate scenariul din vis…

Visele sexuale in care ai de fapt o relatie

Ai un vis sexual, dar ce se lipeste de tine cel mai mult atunci cand te trezesti nu este sexul in sine, ci ce ai facut cu partenerul din vis inainte si dupa sex: cina romantica, preludiul pe canapea, imbratisarile, conversatiile deschise si intimitatea. Acestea pot fi bune indicii despre modul in care ti-ar placea sa fii tratata, probabil, cu mai multa bunatate si consideratie, sau mai multa claritate si onestitate. Gandeste-te la toate aceste aspecte in contextul relatiei tale curente si s-ar putea sa descoperi ceva interesant despre nevoile tale.

Visele sexuale cu parteneri vechi

Esti de trei luni intr-o noua relatie serioasa cu o persoana minunata, dar te trezesti visand la fostul iubit. Intimitatea dintre voi doi s-a stins de mult timp, dar la primele ore ale diminetii te intrebi de ce mai visezi asta in loc sa te bucuri de ce ai in prezent. Problema este ca mintea ta pur si simplu nu a schimbat treapta de viteza. Sexul cu noua persoana poate sa fi declansat modele neurologice vechi aducandu-te inapoi in trecut. De-a lungul timpului, pe masura ce ai noi experiente si amintiri, creierul tau ar trebui sa fie capabil sa creeze noi circuite si visele tale se vor regla din nou.

Visele sexuale cu un partener care nu te mai paraseste

Ce se intampla daca de fiecare data cand ai un vis sexual, el il implica pe fostul tau iubit si intotdeauna vine cu posibilitatea unei reimpacari. Acest vis este mai putin despre sex si mai mult despre durere si pierdere, suferinta dupa o relatie veche poate dura ani de zile pentru a se ameliora si vindeca.

Si in trecut am mai scris ceva despre “Visele erotice si semnificatiile lor nebanuite”!

Foto: iStockphoto