secretele cuplurilor de cursa lunga

Cum suntem in continuare in luna februarie, in luna in care celebram si Ziua Indragostitilor, dar si Dragobetele, am incercat sa aflam care sunt secretele cuplurilor de cursa lunga. Iar pe huffingtonpost.com am gasit un articol foarte interesant pe aceasta tema.

Din el am aflat care sunt comportamentele pe care partenerii le evita si care sunt lucrurile pe care succes cuplurile de cursa lunga se feresc sa le faca.

Partenerii isi petrec tot timpul impreuna

Cei care formeaza un cuplu de cursa lunga nu petrec impreuna 24/7. Ei dezvolta prietenii si-n afara sferei lor de interese si nu urmaresc sa primeasca nonstop binecuvantarea partenerilor. Nu e un lucru bun pentru o relatie sa fii impreuna 24/7. Acest lucru merge dincolo de cliseul “absenta face dragostea mai intensa”. Atunci cand amandoi aveti prieteni in afara relatiei si nu va temeti sa plecati putin pentru a face ceea ce va doriti sa faceti, veti avea mai mult de castigat. Vor aparea lucruri interesante de discutat si experiente de transmis. De aceea este foarte sanatos si recomandat sa-ti petreci timpul si-n afara cuplului.

Confunda gelozia cu afectiunea

Atunci cand iti vezi partenerul pe chat sau vorbind cu noua vecina, la o petrecere, unde-ti merg gandurile? Gelozia nu este o masura de afectiune; ci o masura a propriei nesigurante. Nimanui nu ii place sa simta ca n-ai incredere in el. Si adevarul este, ca nimenui nu ii place sa se simta neincrezator. Este un sentiment oribil care te conduce la actiuni stupide precum: verificarea mobilului, bagarea nasului in e-mailuri sau verificarea facturilor de pe card pentru cheltuieli pe care nu le recunosti.

Ce nu e important pentru tine nu e important nici pentru partenerul tau

Daca ceva este important pentru sotul tau atunci ar trebui sa fie important si pentru tine. Aceasta este una dintre acele zone in care trebuie sa muncesti. Mama lui iti trimite un cadou de ziua ta, atunci si tu trebuie sa-i intorci darul, chiar daca nu aveti o comunicare tocmai buna. Iubitul tau va aprecia efortul.

Nu mai lucrezi la relatie

Nu exista nici un praf magic prin care oamenii se inteleg. Exista, totusi, unele reguli de baza. Gandieste-te bine inainte de a exploda. Vorbeste inainte de a face implozie. Compara mai putin si fii recunoscatoare mai des. Straduieste-te sa-ti faci partenerul fericit. Relatiile se distrug atunci cand regulile de baza sunt schimbate fara avertisment.

Divortul e considerat o optiune, dar nu si-n cazul partenerilor de cursa lunga

Multe casatorii de succes nu se bazeaza pe aceasta premisa. Cand usa divortului este batuta in cuie, inchisa si toata lumea este prinsa in interior, oamenii se vor stradui sa rezolve lucrurile. Cuplurile de cursa lunga au povestit ca ei se opresc de obicei inainte de-a face insulte grave, ireparabile, lipsite de amabilitate. Partenerii invata cum sa ierte si sa ceara iertare. Ei practica in mod activ recunostinta, chiar si atunci cand trebuie sa se gandeasca mult la lucrurile pentru care ar trebui sa fie recunoscatori. Nimeni nu a spus vreodata ca e un lucru usor casatoria. Sau ca e obligatorie pentru toata lumea. Sau ca nu vor exista momente de regret. Dar, divortul, spun cei casatoriti de mult timp, este pentru cei care dau bir cu fugitii.

Citeste si: “18 adevaruri dure despre o relatie de durata”!

Foto: iStockphoto