ce trebuie sa faca cuplurile inainte de casatorie

Ce trebuie sa faca cuplurile inainte de casatorie? Am aflat etapele de intimitate prin care trebuie sa treaca fiecare duo romantic pana la nunta si intemeierea unei familii de pe Elite Daily.

Relatiile de cuplu au niste etape. Nu e ca si cum intalnesti pe cineva si gata: fuga-fuguta la Primarie sa va cununati! Pana la certificatul de casatorie, mai sunt cativa pasi de la un punct la altul al relatiei voastre. Iata ce trebuie sa faca cuplurile inainte de casatorie, pentru a-si lua un anagajament, pentru a nu mai exista surprize si provocari negative ce ar pune uniunea in pericol.

  1. Fiti oficiali!

Ce trebuie sa faca cuplurile inainte de casatorie? Unul dintre cele mai importanyte lucruri este sa recunoasca in fata tuturor oficial ca sunt impreuna! Dupa cateva intalniri romantice, dupa mai multe iesiri in oras, e necesar sa aveti marea discutie si voi doi, dar si sa spuneti celor apropiati ca suntei impreuna.

Sperantele sunt sa fiti amandoi de aceeasi parere. Cam de acum incepeti sa va introduceti reciproc drept “prietenul meu/prietena mea”, “iubitul meu/iubita mea”. Tot acum discutati sincer despre planurile voastre de viitor.

De obicei, in aceasta etapa cei care nu sunt interesati de o relatie stabila fug mancand pamantul!

  1. Sunteti impreuna de ceva timp? Adu-l acasa!

Atunci cand aduci iubitul acasa demonstrezi ca esti serioasa. Si ca lucrurile devin serioase. Ca la parinti, ca la colegii de apartament – aceasta este o proba.

Iata ce trebuie sa faca cuplurile inainte de casatorie – sa isi prezinte partenerul in fata celor cunoscuti. Astfel, vei afla si alte pareri despre el si el va vedea si o alta latura a ta. Aici este cu dublu tais: fie va iubiti si mai mult, fie faceti cativa pasi inapoi.

  1. Lasa-ti periuta la el!

Lucrurile sunt deja serioase! E clar ca te-a vazut si nemachiata, ciufulita dupa somn si in cea mai negliejenta tinuta de casa. Pana la urma, nu este despre cine va petrece noaptea cu tine, ci despre acela care-si doreste sa se trezeasca alaturi de tine.

  1. Locuiti o perioada impreuna

Pe masura ce trece timpul, va veti lasa cat mai multe obiecte si lucruri personale acasa la celalalt. Hainele de la job, echipamentul sportiv, placa de indreptat parul, cosmetice, ba chiar si cumparaturile.

Deja va ganditi ca e mai practic sa va mutati impreuna, pentru ca, pe langa romantism, intra in scena si pragmatismul. Ce trebuie sa faca cuplurile inainte de casatorie? Sa se mute impreuna pentru o perioada de timp. Sa se observe si mai bine. Si mai intim. Si sa vada cum functioneaza impreuna si in “domesticie”.

  1. Vorbiti despre casatorie

Cu siguranta v-ati spus “Te iubesc”. Asa ca urmatoarea pe lista ar fi casatoria. Ce trebuie sa faca cuplurile inainte de casatorie? Sa vorbeasca despre casatorie, desigur!

  1. Cresteti un animal impreuna!

Sa ai un animal de companie este aproape la fel de important pentru un cuplu ca si prezenta unui copil. Desigur, cu un caine nu poti vorbi si nici nu va ramane dupa tine. Insa este un angajament imens!

Va trebui sa va puneti de acord cum sau daca sa-l dresati. Va trebui sa ii respectati programul – orele de masa, plimbarile zilnice. Va trebui sa luati in calcul animalul de companie cu fiecare concediu. Acestea sunt lucruri de oameni mari si va trebui sa fiti adulti de-a dreptul ca sa le faceti. Mai ales impreuna.

Acum, ca ai aflat ce trebuie sa faca cuplurile inainte de casatorie, tu ce ai de gand sa faci? Unde esti in relatia cu partenerul tau? Esti dispusa sa depinzi de alta persoana? Esti dispusa sa faci efortul de a fi intr-o relatie adulta?

Oricare ar fi etapa in care te afli cu iubitul tau, nu uita sa te bucuri de fiecare moment, de fiecare perioada. Si, mai ales, nu uita ca atat timp cat amandoi sunteti fericiti, altceva nici nu conteaza!

Citeste si: O relatie fara drame. 9 situatii pentru care esti prea mare!

Foto: Guliver