varsta potrivita pentru casatorie cuplu mireasa

Conform unei noi cercetari facute de Nicholas H. Wolfinger pentru The Institute of Family Studies, varsta la care te casatoresti are o influenta mare asupra posibilitatii de a divorta. Nimic nou pana acum, nu? Iata care e varsta potrivita pentru casatorie.

Pentru a descoperi care varsta potrivita pentru casatorie, Wolfinger a analizat datele primite intre 2006 si 2010 de la National Survey of Family Growth. In urma cercetarii el a stabilit ca mariajele incepute cand partenerii au intre 25 si 32 de ani au cele mai mari sanse de succes.

Varsta potrivita pentru casatorie

Wolfinger a descoperit ca adolescentii au cel mai mare risc de divort. 32% dintre cei care se casatoresc cand sunt foarte tineri se despart dupa nici 5 ani de casatorie. Acest procent scade cu 12% pentru cei care au intre 20 si 24 de ani cand se casatoresc. Dar partenerii care au asteptat pana cand au implinit intre 25 si 29 de ani au un risc de divort de doar 15%. Acesta mai scade cu un procent pentru cei care au intre 30 si 34 de ani.

32 de ani este varsta potrivita pentru casatorie

Dar ce se intampla dupa devine interesant. Desi ai crede ca pe masura ce inaintezi in varsta iei decizii din ce in ce mai intelepte, iata ca nu e tocmai asa. Cuplurile care se casatoresc dupa 34 de ani au un risc de divort de 19%. Conform cercetatorilor lui Wolfinger 32 de ani este varsta ideala pentru a pasi catre altar.

Desi nu exista un motiv clar care sa explice de ce rata de divort creste iarasi dupa 34 de ani, Wolfinger sustine ca ea ar putea avea de-a face cu trasaturile celor care aleg sa astepte. El spune ca “tipurile de oameni care aleg sa astepte pot fi cei care nu sunt dispusi sa faca diverse compromisuri in relatiile lor. De exemplu, unii oameni sunt in permanenta artagosi. Astfel de oameni au in mod natural probleme cu relatii interpersonale. Prin urmare ei tot amana momentul pentru ca de fapt nu-si gasesc un om dispus sa se casatoreasca cu ei.” Un pic cam dur sau adevarat?

Citeste si: “Aniversare celebrata in familie: Victoria si David Beckham”!

Foto: Thinkstock