cel mai bun prieten devine iubit cuplu

In ultima vreme exista tentinta aceasta: cel mai bun prieten se transforma in iubit. Afla de ce, daca e bine si cum sa te descurci cu o astfel de relatie.

Parca a devenit un trend. Multe femei intra in relatii romantice cu cei mai buni prieteni ai lor. Dar oare dragostea chiar trebuie sa porneasca din acel punct, al prieteniei? Povestile de dragoste cu final fericit nu au ca punct de pornire prietenia. Nici cele din istoria recenta, a secolului 20. De obicei, povestile incep cu dragoste la prima vedere. Asa ca… de unde a aparut ideea ca cel mai bun prieten devine iubit?

Cel mai bun prieten devine iubit. Care e motivul?

Consilierul Leslie Gustafson a spus pentru Self.com ca fenomenul este relativ nou. “Suntem o generatie care a crescut cu teama mitului ca 50% dintre casatorii se termina cu un divort si multa lume se afla sub impactul despartirilor. Femeile, dar si barbatii, sunt ingrijorati ca pot deveni parte din aceasta statistica si vor mai mult de la relatiile lor”, a spus Leslie Gustafson.

Doctorul Hillary Goldsher, psiholog clinician, spune ca nu este vorba numai despre aceasta teama. Femeile au invatat ce vor de la relatiile pe termen lung si stiu sa comunice, sa isi faca dorintele auzite. Ea spune ca, acum, femeile fac diferenta intre atractia sexuala, care este trecatoare, si ceea ce vor de la un partener stabil. Astfel, spune ea, este evident ca prietenia a devenit un punct de start al unei relatii de cuplu solide.

Cel mai bun prieten devine iubit. Prietenia inseamna succesul relatiei?

Wendy Brown, terapeut de cuplu, crede ca succesul relatiei care porneste ca o simpla prietenie vine din faptul ca doi prieteni buni invata sa gestioneze parteneriatul. Cu cat inveti sa iti gestionezi mai devreme crizele prin care treci intr-o relatie de prietenie, cu atat relatia amoroasa care va incepe sa se dezvolte intre voi va avea sanse sa dureze mai mult.

Pentru o femeie a devenit important sa aiba cu cine sa vorbeasca si sa negocieze amical. In plus, daca te gandesti la intemeierea unei familii si la copii, cel mai bun prieten pare varianta ideala cu care sa incepi o relatie.

Cum poate prietenia sa distruga o relatie pe termen lung

Din pacate, specialisti atrag atentia asupra unui pericol important. Multe dintre cuplurile care au pornit din simple prietenii continua sa fie mai mult prietenii decat relatii romantice. „Cu cat sunt prinsi in valtoarea vietii, cu stres sau rutina de zi cu zi, cu atat partenerii uita sa fie romantici si pasionali. Prin urmare, renunta la elementul sexual al relatiei lor”, spune Goldsher. Astfel, riscul este ca cei doi sa devina mai degraba colegi de apartament decat iubiti.

E o mare diferenta intre a placea pe cineva si a iubi pe cineva. Sa placi pe cineva presupune prietenie. Sa iubesti pe cineva inseamna romantism si atractie. Daca cele doua se intalnesc si le regasesti intr-un singur barbat, atunci poti avea o relatie uimitoare. Care este concluzia? Ca relatia de dragoste cu cel mai bun prieten poate fi minunata, atat timp cat nu il alegi numai pentru ca iti este prieten si te intelege. Atractia e extrem de importanta intr-o relatie de cuplu!

Acum, ca stii ce se intampla cand cel mai bun prieten devine iubit, afla si 4 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre chimia in relatii.