Care sunt etapele unei despartiri

Suferi foarte mult, ai impresia ca nimeni nu intelege prin ce treci si simti ca vrei sa te agati de ceva care-ti scapa printre degete. E dificil sa fii din nou singura, dar odata ce trec etapele unei despartiri apare libertatea!

Nu-ti mai raspunde la mesaje. Persoana care te facea atat de fericita acum iti provoaca anxietate si tristete tot timpul. S-a despartit de tine? Vei trece prin cinci etape distincte, potrivit Yourtango.com. Vestea buna este ca dupa etapele unei despartiri, vei fi o femeie mai puternica, independenta, iar viata ta va fi mult mai fericita.

Care sunt etapele unei despartiri

1. Momentul de ruptura. Iti spune ca trebuie sa vorbiti si tu simteai de ceva vreme ca se apropie momentul. Intr-un fel, te simti usurata pentru ca macar stii ca s-a terminat. Foloseste-te de acest moment pentru a invata ceva despre tine. Pune-i cat mai multe intrebari. S-ar putea sa afli niste mecanisme autodistructive pe care le aplici in relatii sau reactii nefericite la anumiti stimuli. Chiar daca e greu, e bine sa afli, pentru a te vindeca de ele.

2. Revenirea. Partea asta e cea mai grea, pentru ca poti avea tendinta sa te invarti in cercuri vicioase de ganduri. Te uiti la defectele tale, iti reevaluezi deciziile si poti avea chiar flirturi de tranzitie. Nu-ti reprima sentimentele, nu evita tristetea. Jelitul dupa ceva ce ai pierdut este cea mai normala reactie. In ceea ce priveste gandurile, incearca sa fii sincera cu tine.

3. Bucuria despartirii! Daca s-a despartit de tine era barbatul nepotrivit. Ai fi vrut sa ramai in relatie cu barbatul nepotrivit? Cel care a preferat sa puna punct decat sa mai lucreze la relatia voastra? De ce ai vrea sa fii cu cineva care nu mai vrea sa fie cu tine? O despartire poate fi unul dintre cele mai bune lucruri care ti s-au intamplat.

4. Perioada in care inveti. Abia dupa ce te detasezi de situatie poti sa inveti cu adevarat lectiile grele. Ai strans multa informatie, ai invartit orice detaliu pe toate partile. Dar abia atunci cand nu te mai gandesti obsesiv la asta poti sa iti dai seama de tipare si de cauze si efecte. Nu te ajuta sa te gandesti ca „esti mai buna decat el”. Intr-o relatie, problemele au legatura cu amandoi.

5. Acceptarea. Nu sunteti meniti unul pentru celalalt. Sau pur si simplu nu v-ati potrivit in acea felie de timp in care ati fost impreuna. Amandoi sunteti grozavi, dar nu unul pentru celalalt. Pentru altcineva, vei fi femeia perfecta, orice imperfectiuni ai avea!

Poate tu esti cea care se gandeste la despartire. Afla daca mai merita o sansa!

Foto: Stocksnap.io