codependenta in relatie femeie

Te-ai indragostit recent si cel mai fericita esti in preajma partenerului. Dar nu prea mai ajungi sa te vezi cu prietenele si nu mai dai pe la sala. Poate esti putin codependenta in relatie.

Esti o femeie inteligenta, plina de succes si independenta. Un dezechilibru intre lucrurile pe care le faci pentru tine si lucrurile pe care le faci pentru cuplu este normal la inceputul unei povesti de iubire. Mindbodygreen.com te invata cum sa gasesti o cale de mijloc si sa nu fii codependenta in relatie, punandu-ti cateva intrebari esentiale despre tine.

4 intrebari pentru a evita codependenta in relatie

Codependenta in relatie – 1. Esti sincera cu tine? Cea mai grea parte intr-o relatie la inceput de drum este sa scapi de “ochelarii” speciali pe care ii purtam cand ne indragostim. Ei apar de la dorinta, de la fantezia a ce visam si ne inchipuim si ce avem de fapt in fata noastra. De asemenea, dupa o anumita varsta avem un bagaj consistent de temeri si de retineri, care se ascund sub suprafata. Incearca sa fii sincera cu tine si sa iti dai seama daca iti idealizezi partenerul sau nu. Oricine are defecte. Este bine sa fii constienta de ale lui. Nu te axa pe ele, dar nici nu le ignora!

Codependenta in relatie – 2. Ascunzi ceva sau exagerezi ceva? Intreaba-te daca simti ca emotiile tale sunt luate in seama sau daca simti nevoia sa taci si sa maturi niste sentimente sau ganduri sub covor. Este important sa nu te ascunzi de discutiile grele sau care par grele in mintea ta. Nu evita rezolvarea. Aceste discutii, odata reprimate, pot duce la rabufniri. Nu trebuie sa fii perfecta sau intelegatoare tot timpul. Ai dreptul sa spui cand te deranjeaza ceva.

Codependenta in relatie – 3. Esti cu un picior in relatie si cu altul in afara ei? Te simti mai libera sa vorbesti cu prietenii tai decat cu el? Simti ca iubitul tau te-ar judeca daca i-ai spune ceva? Simti ca nu te poti relaxa complet in preajma lui? Daca te schimbi pentru a fi mai apropiata de el, atunci nu esti sincera cu tine in aceasta relatie!

Codependenta in relatie – 4. Folosesti un limbaj dur? Ii spui des ca face ceva gresit? Daca il critici tot timpul sau el face asta cu tine, acesta poate fi un semn ca unul dintre voi nu mai este in contact cu cine este el de fapt. Este un mod de a da drumul la frustrari si de a-l face pe celalalt sa se simta prost pentru ca nu simti ca primesti destul afectiune, grija, atentie si dragoste.

Daca nu sunteti codependenti, ba chiar putin prea stabili, rupe rutina – 4 idei prin care sa iti surprinzi iubitul