consumul de usturoi si succesul la femei

Poate alunga vampirii, dar atrage reprezentantele sexului frumos... Cercetatorii au descoperit ca barbatii care consuma usturoi au mai mult succes la femei!

Ce poate sa faca un barbat care-si doreste sa aiba mai mult succes la femei? Printre altele sa includa in dieta lui usturoi. Contrar a tot ce s-a crezut pana acum, aroma usturoiului are un rol pozitiv in jocul seductiei. Am aflat asta dintr-un articol de pe huffingtonpost.com!

Conform unui experiment publicat in revista de cercetare Appetite, barbatii care consuma o doza consistenta de usturoi au un miros mai atractiv pentru femei.

In cadrul studiului efectuat de oamenii de stiinta de la Universitatea Charles din Praga s-a ales mai multi barbati care au fost impartiti in doua grupe. Cei din prima grupa au mancat un sandvis cu branza si cu 12 grame de usturoi (aproximativ sase catei), in timp ce persoanele din grupa doi au mancat sandvisuri simple cu branza. Ei au fost instruiti sa limiteze obiceiurile care pot influenta mirosul corpului lor, asa ca nu au folosit deodorant si nici nu au fumat. In toata aceasta perioada ei au purtat tampoane de bumbac la subrat care au colectat mirosul corpului lor timp de 12 ore. O saptamana mai tarziu, barbatii au mancat un sandvis diferit de cel pe care-l consumasera prima data. Adica fara usturoi cei care consumasera cu, iar grupa doi cu usturoi. Si au repetat experimentul. Ambele seturi de tampoane au fost apoi prezentate unui grup de femei, care le-au mirosit si au notat respectivele parfumuri.

Tampoanele colectate dupa ce barbatii au consumat o doza consistenta de usturoi au fost evaluate ca fiind mai “atractive”, “placute” si “masculine”. Mirosul lor a fost, de asemenea, declarat ca fiind “mai putin intens.”

Chiar daca mirosul de usturoi e considerat respingator, consumul lui poate spori atractivitatea

Acesti oameni au consumat 12 de grame de usturoi, care inseamna in jur de 17 sticksuri cu usturoi. Si exista un mod mai rapid de a obtine parfumul apreciat de femei: un alt studiu a aratat ca poti obtine un efect similar cu ajutorul capsulelor cu extract de usturoi cumparate de la magazin.

In general, cele 12 grame de usturoi consumat cresc atractivitatea barbatilor de la 2,9 la 3,1 (maximul fiind 7). Si desi nu pare a fi o diferenta uriasa, oamenii de stiinta sustin ca ea este destul de mare pentru a fi luata in calcul.

Cercetatorii spun ca aceste rezultate pozitive ar putea avea legatura si cu proprietatile antioxidante ale usturoilui care imbunatatesc mirosul global al corpului. Sau ar putea fi datorita gamei complete de avantaje pentru sanatate pe care le ofera usturoiul. Poate noi femeile stim sa „adulmecam” un partener sanatos. Oricum ar fi de fapt, e o scuza numai buna pentru barbati ca sa manance niste usturoi azi. Pofta buna!

Citeste si: „10 afectiuni tratate cu usturoi. Si un bonus!”.

Foto: iStockphoto