de ce e periculos sa dormi cu iubitul tau

In timp ce noi toti vrem sa ne imaginam o lume in care dormi imbratisata cu iubitul tau, adevarul este mai putin atractiv. Se intampla sa-l lovesti pe celalalt in somn sau macar sa-l inghiontesti si nu de putine ori unul dintre parteneri sforaie. Iar pozitia in care va tineti in brate nu este tocmai comoda…

Si nu numai ca aceste lucruri pot impiedica romantismul in dormitor, dar ele pot afecta, de asemenea, si calitatea somnului tau. Iar atunci cand nu te odihnesti suficient, sunt sanse mari sa ajungi sa-ti versi nervii tot pe iubitul tau.

Un somn de proasta calitate avea consecinte grave. Acesta este motivul pentru cofondatorul Huffington Post Arianna Huffington crede ca ar trebui sa-ti reconsideri ideea despre felul in care dormi cu iubitul tau. In noua sa carte, The Sleep Revolution, ea exploreaza corelatia dintre relatia pe care o au cuplurile care dorm impreuna si partenerii care dorm de unii singuri pentru un somn mai bun.

Daca dormi cu iubitul tau risti sa te trezesti epuizata si nervoasa

“Cuplurile care acorda prioritate obtinerii unui somn mai bun sunt mai fericite si fac mai mult sex. Partenerii trebuie sa doarma, iar unul dintre ei s-ar putea culca in alta camera deoarece unul sforaie sau ii place sa lase lumina aprinsa pentru o lunga perioada de timp noaptea. Oricare ar fi motivul pentru care cuplurile dorm impreuna este de fapt doar o iluzie romantica. Sunt atat de multe persoane care se cearta, doar pentru ca se trezesc epuizate si iritate.”

Deci, care este cheia pentru a face o relatie sa functioneze? “Creeaza un al doilea dormitor!” spune Arianna Huffington. “Nu e un surghiun daca nu dormi cu iubitul tau. Nu stii cand o sa ai nevoie de el, dar eu spun ca merita sa-l folosesti ori de cate ori simti ca ai nevoie de un somn bun. Poate va veni acel moment cand ai o prezentare de facut sau iubitul tau are un program de somn diferit si nu poti utiliza dopuri de urechi si masca de dormit.”

Arianna sustine ca desi acest obicei al separarii dormitoarelor nu e foarte popular in America, devine mai des intalnit in Europa. Iar acest lucru nu spune nimic despre relatie, pentru ca pana la urma o ajuta sa fie mai puternica. O camera de rezerva nu este o optiune pentru multi dintre noi, dar ar merita sa testezi din cand in cand si canapeaua.

Suntem in mijlocul unei crize a privarii de somn, scrie Arianna Huffington, co-fondator si redactor-sef The Huffington Post. Si acest lucru are consecinte profunde asupra sanatatii noastre. Performanta noastra la locul de munca, relatiile noastre si fericirea noastra, toate sunt afectate. Si numai prin reinnoirea relatiei noastre cu somnul ne putem recastiga controlul asupra vietii noastre.

Citeste si: “Relatia de cuplu poate dauna grav sanatatii”!

Foto: iStockphoto