certurile in cuplu din cauza parintilor

Se implica in viata voastra de cuplu, te critica ori de cate ori au ocazia, pornind chiar si de la cele mai mici detalii, si ai ajuns sa ai probleme cu iubitul tau din cauza lor. Am o veste rea si una buna. Prima este ca nu poti sa schimbi lucrurile, parintii iubitului tau vor face mereu parte din viata lui, asa ca nu ai ce face in privinta asta. Dar, si aici urmeaza partea buna, exista solutii sa eviti certurile in cuplu din cauza parintilor.

Daca dai o cautare pe Google cu „certuri in cuplu din cauza…“, vei vedea ca, in mod surprinzator, nu banii si sexul sunt pe primul loc in topul motivelor care genereaza conflicte in relatie, ci… parintii. Ai lui, ai tai, ce mai conteaza? Important este ca certurile in cuplu din cauza parintilor iti fac probleme in relatia cu cel drag si uneori duc chiar la despartire.

Cum eviti certurile in cuplu din cauza parintilor: tu vorbesti cu parintii tai, el cu ai lui

Parintii lui sau ai tai apar neinvitati la voi la usa, cu bagajele pregatite sa stea cu voi un timp, pe motiv ca le era dor sa va aiba in preajma? Acest lucru nu este normal! Iar daca sederea lor pare ca se prelungeste si nu mai stii cum sa le spui ca e prea mult, tensiunile incep sa apara in cuplu.

E vorba de parintii tai? Ia-i deoparte, vorbeste cu ei, spune-i ca ii iubesti si ca vrei sa-i ai aproape, insa nu pot proceda asa de fiecare data, pentru ca acum nu mai esti singura si ai nevoie de intimitate in relatie. Daca cei in cauza sunt parintii lui, lucrurile sunt mai delicate. Fiul lor trebuie sa le explice situatia, in niciun caz tu.

Nu-l pune sa aleaga intre tine si parintii lui

Daca simti ca viitorii socri te-au tratat cu raceala sau au fost rautaciosi cu tine, analizeaza bine de ce se intampla asta inainte sa te certi cu iubitul tau si sa ii spui ca nu le mai calci niciodata pragul. Poate ca sunt de fapt suparati pe fiul lor si tu ai picat la mijloc fara sa vrei.

Mai exista si posibilitatea sa nu te placa fara un motiv anume, se intampla des acest lucru, insa asta nu inseamna ca au dreptul sa te faca sa te simti prost. Calmeaza-te cand ajungi acasa si incearca sa porti o discutie serioasa cu jumatatea ta, dar fara sa tipi la el sau sa il pui sa aleaga intre tine si ei, si incearca sa gasesti solutii.

Diplomatia te poate scoate din impas

Uneori, certurile in cuplu din cauza parintilor se lasa chiar cu o despartire dureroasa. Daca se intampla asta inseamna ca el nu te iubeste indeajuns de mult inca sa puna o bariera intre ei si tine si nu se lupta destul ca sa te aiba langa el. Poate e mai asa!

Acelasi lucru este valabil si pentru tine! Nu incerca sa le tii partea parintilor tai, mai ales daca se poarta urat cu iubitul tau. De asemenea, incearca sa fii draguta cu parintii lui, chiar si daca ei nu au cel mai exemplar comportament, dar sa ii vizitezi rar, ca sa nu te incarci negativ si sa iti dai nervii pe partenerul tau.

Afla mai multe pe acest subiect citind despre Relatia cu parintii lui. Cum ajungi la inima viitorilor socri.

Foto: Guliver

Daca ti-a placut acest articol, da like paginii noastre de Facebook  sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!