pasiunea intr-o relatie de cuplu

Dorinta este acea energie care te trezeste, iti atrage atentia, face sangele sa circule cu viteza si te face sa te simti vie. E cel mai important sentiment care apare spontan intre doi parteneri. Uneori, apar probleme „in Paradis”. Invata cum sa reaprinzi pasiunea intr-o relatie de cuplu.

Dorinta este unul dintre cele mai agreabile sentimente pe care oamenii le experimenteaza: vrei ceva si anticipezi ca vei primi. Este motorul evolutiei. Ce anume inspira acest sentiment placut de dorinta intre doi oameni? Daca simti ca relatia ta incepe sa devina monotona – ceea ce e firesc, la un moment dat – concentreaza-te pe aceste atuuri din viata ta si vei invata cum sa readuci pasiunea intr-o relatie de cuplu, noteaza Mindbodygreen.com.

Pasiunea intr-o relatie – Spiritul jucaus

Chiar daca cuvantul „jucaus” te poate deruta, are sens atunci cand vine vorba de dorinta. Energia jucausa este usoara, naiva si inaltatoare. Intr-o lume in care ne lasam coplesiti de responsabilitati de tot felul, joaca poate fi un antidot. Motivul pentru care joaca te face sa simti dorinta este simplu – este amuzant! Cu totii vrem sa radem si sa ne bucuram.
Cand te joci cu altcineva, vrei sa te joci si mai mult. Si, iata! Apare dorinta. In viata, de obicei, nu pui joaca inaintea responsabilitatilor pe lista de prioritati. Dar, daca stai sa te gandesti, nu are niciun sens. Ce rost mai are viata daca nu te poti bucura de ea? Asa ca lasa joaca sa-si faca loc in relatia de cuplu si vei reaprinde, in mod sigur, scanteia.

Admiratia si pasiunea intr-o relatie

Simtim admiratie pentru ceilalti atunci cand ii percepem ca fiinte separate, externe noua. Sunt indivizi independenti. Asa trebuie sa te raportezi la partenerul tau: Tu esti tu, eu sunt eu. Este o separare sanatoasa. Fiecare dintre voi este un intreg, iar acest lucru este foarte important atunci cand vine vorba de a-ti dori mai mult.
Esti familiarizata cu ideea fantezista ca celalalt trebuie sa te completeze. Dar, daca vrei sa fii atrasa de iubitul tau o perioada mai mare de timp, nu acesta este rezolvarea. Pentru ca atunci cand crezi cu adevarat ca cineva te completeaza esti intr-o relatie de dependenta, iar acest sentiment – de dependenta – poate sa distruga dorinta dintr-o relatie. Dependenta duce la disperare si asta nu poate decat sa distruga pasiunea intr-o relatie. Asa ca permite-i partenerului tau sa fie o fiinta separata de tine si admira-l pentru ceea ce are diferit. Daca faci asta, o sa reapara pasiunea intr-o relatie de cuplu.

Noutatea si pasiunea intr-o relatie

Ai observat ca atunci cand mergeti in vacanta esti mai afectuoasa? Calatoriile aduc ceva nou in viata ta, iar “noul” este unul dintre cele mai puternice afrodisiace. Te intrebi cum sa aduci ceva nou in relatia ta care dureaza deja de cativa ani? E mai usor decat crezi. Daca esti preocupata de dezvoltarea ta personala, daca iti propui sa cresti prin auto-explorare, prin impingerea propriilor limite, prin faptul ca iti urmezi pasiunile, atunci devii in fiecare zi altcineva. Si asta nu numai ca te va face sa ai o viata mult mai interesanta, ci va aduce entuziasm si in relatia de cuplu. Relatiile in care fiecare incurajeaza si valorifica dezvoltarea individuala sunt relatiile care prospera cu adevarat. Cand te dezvolti, devii noua si interesanta, atat pentru tine insati, cat si pentru iubitul tau.

Pasiunea intr-o relatie – Prezenta si angajamentul

Programele, desi sunt necesare, strica dorinta. Daca traiesti dupa un program, fara pic de spontaneitate, acest lucru nu poate decat sa afecteze dorinta dintre voi. Ca sa poti face fata tuturor sarcinilor zilei treci pe “pilot automat” si pare ca absentezi din viata reala. Iar un “pilot automat” nu e deloc atragator. Daca faci lucrurile automatizat, inseamna o lipsa a asumarii relatiei. Care este solutia? Meditatia! Este de mare ajutor in cresterea nivelului de satisfactie, pentru ca te reconecteaza la momentul prezent. Te activeaza. Asa ca, daca te trezesti ca mergi pe pilot automat in relatia de cuplu, opreste-te, revino in prezent si petrece timp de calitate, asumat, cu partenerul tau.

Daca vei tine cont de cele cinci lucruri de mai sus, vei avea mari sanse sa readuci sau sa pastrezi dorinta in relatia de cuplu. Dorinta inseamna exuberanta, dezvoltare si asumare. Cand te hotarasti sa explorezi prospetimea vietii – in tine si in ceilalti – dorinta apare.