Vrei sa ai un orgasm mai intens? Respiratia ajuta!

Felul in care respiri cand faci sex poate influenta calitatea partidei. Poti sa ai un orgasm mai intens daca, in loc sa iti tii respiratia, tragi adanc aer in piept!

Chiar daca ajungi usor la orgasm, specialistii spun ca exista riscul sa diminuezi singura intensitatea placerii pe care o simti. Incearca sa iti dai seama cum respiri cand simti ca te apropii de punctul culminant. Tragi aer adanc in piept sau, dimpotriva, iti tii respiratia? Daca iti tii respiratia, e posibil sa iti minimizezi orgasmul, scriu cei de la Self.com.

E instinctiv sa iti tii respiratia cand te apropii de orgasm. “Se intampla dintr-o multime de motive: de la agitatie, excitatie, incercarea de a nu scoate tot felul de sunete”, spune Jessica O’Reilly, medic sexolog.

De ce e importanta respiratia cand faci sex

Indiferent de motivul pentru care iti tii respiratia, faptul ca o faci in timpul unei partide amoroase poate limita cantitatea de oxigen inhalata, ceea ce e in dezavantajul tau. Cu cat respiri mai profund, cu atat circulatia e mai accelerata, ceea ce e esential pentru un orgasm mai intens.

Circulatia sangelui in zona genitala e o parte naturala in aparitia orgasmului, asa ca nu trebuie sa te abtii sa respiri!  Impune-ti sa respiri adanc si natural ca sa ai un orgasm mai intens si o experienta sexuala mai buna, este sfatul sexologului O’Reilly. Ea spune ca a avut pacienti care au marturisit ca respiratia lenta si profunda face contractiile orgasmice mai intense si mai numeroase.

Ian Kerner, medic si autor al unor carti de sexologie, spune, la randul sau, ca felul in care respiri iti poate imbunatati experienta sexuala. Totul e – spune el – sa te concentrezi asupra respiratiei inainte de orgasm, nu in timp ce are loc!

Cum sa respiri ca sa ai un orgasm mai intens

O cale simpla prin care poti experimenta metoda respiratiei pentru a avea un orgasm mai intens este sa te concentrezi pe acest lucru atunci cand te masturbezi. Astfel, vei invata cum sa o faci si in timp ce faci sex. Incearca sa respiri mai adanc si vezi ce ti se intampla, cum se schimba senzatiile. Cand repiri, foloseste-ti diafragma, in loc sa tragi scurt aer in piept. Pacientii medicului O’Reilly au spus chiar ca au incercat sa vizualizeze cum trimit oxigenul inhalat spre zona pelvina si ca acest lucru le-a intensificat experienta sexuala. Pe de alta parte, sunt oameni al caror orgasm este declansat daca isi tin respiratia cateva momente in timp ce fac sex.

Incearca acest exercitiu de respiratie in timp ce faci sex si vezi daca ai un orgasm mai intens. Daca pentru tine functioneaza mai bine sa iti tii respiratia, e bine si asa! Fiecare dintre noi este unic si fiecare experienta sexuala e diferita!

FOTO: Guliver

Citeste si: Orgasmul masculin. Cum scurtezi pauza dintre partidele amoroase.