Cum sa comunici cu iubitul. Doua intrebari care pot imbunatati relatia.

Cum sa comunici cu iubitul fara sa il bati la cap, dar afland, in acelasi timp, ce se intampla cu el? Kristen Manieri, de la Popsugar.com, a povestit care e reteta de succes a relatiei ei de cuplu.

Kristen e casatorita si recunoaste ca, uneori, comunicarea din relatia de cuplu devine haotica, atunci cand nu ii acorda atentie. Vreme de zece ani, ea si sotul ei au avut obiceiul de a iesi in oras, seara, o data pe saptamana. Pentru seara respectiva aveau mereu o bona care sa stea cu copiii, carora le explicasera ca mama si tata au nevoie de timp doar pentru ei. Dupa 13 ani de casnicie, cei doi si-au dat seama ca au nevoie de si mai mult timp impreuna, in cuplu, chiar daca se vedeau zilnic acasa. De timp de calitate.

Cum sa comunici cu iubitul

Kristen a realizat ca e important sa stii cum sa comunici cu iubitul sau sotul, daca vrei o relatie in care sa te simti confortabil, dar nu pe fuga, fara sa te instrainezi de cel pe care il iubesti. Asadar, au stabilit ca, la intalnirea saptamanala in doi, sa nu mai piarda vremea cu subiectele zilei sau cu discutii despre casa, ci sa se concentreze asupra a doua intrebari pe care ei le considera cruciale.

Ca sa stii cum sa comunici cu iubitul, e de parere Kristen, sunt suficiente aceste doua intrebari: “Pentru ce ai vrea sa fii apreciat?” si “Ce ai vrea sa stiu despre viata ta?”.

E de remarcat faptul ca aceste intrebari sunt diferite de obisnuitele “Cum te simti?” si “Ce se intampla cu tine?”, care dau, in general, raspunsuri standard cum ar fi “bine” sau “nu mare lucru”. Cele doua intrebari pe care Kristen si sotul ei si le adreseaza saptamanal il determina pe interlocutor sa se gandeasca si sa analizeze inainte de a raspunde. Sunt intrebari care nu raman la suprafata lucrurilor.

Pentru ce ai vrea sa fii apreciat sau recunoscut?

Aceasta intrebare il face pe cel caruia ii este adresata sa se gandeasca la faptul ca merita sa fie apreciat pentru toate lucrurile marunte pe care le face si care ar putea sa treaca neobservate. De la a merge la serviciu pana la a face curatenie prin casa. Cand auzi aceasta intrebare, te intrebi tu insati ce ai facut in ultima vreme care sa merite aprecierea partenerului tau. Chiar daca nu vrea neaparat sa i se faca complimente, orice om isi doreste ca eforturile lui sa fie observate si apreciate.

Cum sa comunici cu iubitul daca nu ajungi in interiorul lucrurilor care il preocupa? Aprecierea in cuplu conteaza enorm, atat pentru tine, cat si pentru el.

Ce ai vrea sa stiu despre viata ta?

Una e sa intrebi “Ce ai vrea sa stiu despre viata ta?” si altceva este obisnuitul “Ce mai faci?”. Nu ii ceri o lista cu lucruri pe care le-a bifat. Intrebarea aceasta presupune, in primul rand, sa recunosti ca, chiar daca sunteti casatoriti sau aveti o relatie de multi ani, aveti vieti separate. Fiecare are propria lume in care se misca si in care isi invita partenerul.

Raspunsurile vin, si in cazul acesta, in urma unei analize de sine. Poate vrea sa petreaca mai mult timp cu prietenii, poate e preocupat pentru sanatatea parintilor lui, poate tu vrei sa ii spui ca ti-e greu cand calatoreste in interes de serviciu sau ca iti e dor de el si ca vrei sa plecati intr-o vacanta.

Aceasta intrebare ajunge mai usor in miezul framantarilor, asa ca foloseste-o daca te preocupa cum sa comunici cu iubitul intr-un mod eficient.

Dupa ce va adresati unul altuia aceste intrebari, relatia poate fi mai usor de gestionat, mai simpla si mai frumoasa. Nu toate aceste conversatii trebuie sa fie rascolitoare, unele vor fi extrem de relaxante, insa e important sa fiti conectati unul cu celalalt si sa fiti la curent cu ce se intampla fiecaruia dintre voi.

FOTO: Guliver

Citeste si: Cand iubesti cu adevarat? Dragostea egoista vs. dragostea reala.