cum sa nu pui punct unei relatii

Gandeste-te cum ai pus punct ultimei tale relatii. A fost o decizie reciproca sau lucrurile nu s-au incheiat tocmai frumos? Stii cum ar trebui sa fie o despartire care onoreaza iubirea ce ati simtit-o la un moment dat?

Pe huffingtonpost.com am descoperit un articol care vorbeste despre normele de care ar trebui sa tinem cont cand ne despartim. Daca esti pe punctul sa faci acest pas, atunci te sfatuim sa eviti scenariile dureroase, care lasa rani atunci si sa incerci variante blande, care aduc un omagiu potrivit relatiei voastre.

Ce sa NU faci cand pui punct unei relatii + variante mai blande

Devii invizibila. Dispari fara a invoca vreun motiv. Nu raspunzi la apeluri telefonice sau la e-mailuri. Iti lasi fostul iubit sa se intrebe daca ai murit sau daca ti-ai pierdut cumva mintile. Lasă ex-vă întrebam dacă ai murit sau pierdut mințile. Păstrați-le întrebam dacă va reapare vreodată în viața lor.

Solutie alternativa: Nu-ti interzice nimeni sa pleci. Este mai usor daca dispari pentru o perioada din viata lui. Dar nu face asta inainte de a purta o discutie. Explica-i cat mai frumos ca nu mai vezi un viitor impreuna cu el. Incearca sa te gandesti ce te-ar face pe tine sa te simti mai bine daca ai fii in locul lui si foloseste fix acele cuvinte.

Iti anunti decizia de a te desparti printr-un mesaj sau e-mail. Poti sa faci asta doar daca vrei sa ramai in memoria lui ca o lasa. Nu se incheie o relatie in care ati avut o multime de momente frumoase fara sa porti o discutie fata-n fata.

Solutie alternativa: Oricat de greu iti este, trebuie sa-l privesti in ochi atunci cand ii dai aceasta veste. Ai nevoie de curaj pentru a demonstra ca l-ai iubit si ca ai avut incredere deplina in el.

Folosesti onestitatea ca pe o scuza pentru a-ti rani partenerul. Daca incepi sa-i critici defectele, sa faci o lista cu tot ce te-a deranjat de-a lungul relatie sau sa-i reprosezi ca a fost o greseala, nu faci altceva decat sa-l faci sa se simta nedorit in timp ce tu mergi linistita mai departe.

Solutie alternativa: explica-i de ce relatia voastra nu mai poate continua, dar spune-i si care sunt motivele pentru care timpul tau petrecut cu el a fost important si semnificativ pentru tine.

Citeste si: “Sfaturile de care ai nevoie ca sa treci peste o despartire”!

Foto: iStockphoto