Cum sa te faci placuta.

E normal sa iti doresti sa te faci placuta. Ai grija insa ca, in dorinta de a iesi in evidenta, sa nu faci unele greseli care sa ii indeparteze pe ceilalti de tine! In primul rand, nu te victimiza!

Multa lume crede ca a te face placut e o caracteristica pe care o au oamenii inteligenti, atragatori si talentati. Dar Travis Bradberry, doctor in filosofie, spune, intr-un articol citat de Mydomaine.com, ca a fi placut sta in puterea fiecaruia si depinde de inteligenta emotionala.

Capacitatea de a te face placut e atat de puternica, incat poate modifica complet performantele tale in viata si la serviciu, scrie Bradberry, care este si unul dintre cei mai vanduti autori ale unor carti de inteligenta emotionala.

Ce sa eviti ca sa te faci placuta

1 Vaicareala cu scopul de a te lauda

Odata cu social media, fanfaronada a ajuns la rang de arta. Falsa dezaprobare fata de sine e o forma de lauda care ii indeparteaza pe multi. Stii, oamenii aceia care spun lucruri neplacute despre ei sau isi fac autocritica numai cu scopul de a primi laude si aprecieri. De exemplu, daca spui “Arat oribil azi”, desi stii ca te-ai straduit sa arati cat mai bine, e o forma de laudarosenie mascata.

2 Prea multa seriozitate

Cei mai multi oameni graviteaza in jurul celor care sunt pasionati de ceva. Dar oamenii extrem de pasionati pot trece usor drept prea seriosi sau neinteresanti pentru ca se lasa absorbiti de munca lor. Ca sa te faci placuta, e bine sa echilibrezi pasiunea cu distractia, aratandu-le celor din jur ca si ei sunt la fel de importanti ca pasiunea ta.

3 Sa vorbesti numai despre tine

Oricine a fost prins intr-o discutie in care doar celalalt a vorbit stie cat de frustrant este acest lucru. Cea mai mare greseala pe care ai putea sa o faci intr-o conversatie este sa te concentrezi atat de mult pe ceea ce vei spune in continuare, incat sa nu auzi ce spune interlocutorul tau. Ca sa te faci placuta de cei cu care vorbesti, pune mereu intrebari si asculta cu atentie ce au ceilalti de spus inainte sa iti exprimi si parerile tale.

FOTO: Guliver

Citeste si: Trasaturile pe care le au in comun oamenii populari.