Cum se descifreaza limbajul femeilor. Sfaturi pentru barbati destepti!

Sunt momente cand cele mai usoare lucruri par destul de complicate, cum ar fi comunicarea in cuplu, insa limbajul femeilor este destul de usor de descifrat, scrie elitedaily.com. Specialistii in relatii considera ca femeile si barbatii ar trebui sa gaseasca o cale mai simpla de a comunica, asa ca sunt cateva sfaturi care ar putea fi destul de utile. 

Desi exista momente cand barbatii nu pot descifra limbajul femeilor, sunt cateva detalii care ii pot ajuta sa aiba o relatie fericita. Chiar daca femeile sunt destul de complexe uneori, ele pot fi foarte usor decriptate, dar totul depinde de efortul pe care orice barbat este dispus sa il faca.

Cum se descifreaza limbajul femeilor

1. Femeile vor sa fie ascultate

Cand vine vorba de limbajul femeilor, pentru orice barbat ar trebui sa fie destul de simplu de inteles faptul ca ele vor sa fie ascultate. Au nevoie de atentie, afectiune si dragoste si vor sa aiba alaturi pe cineva care sa le inteleaga si care sa le sustina la fiecare pas. Desi femeile apreciaza o conversatie fata in fata, sunt barbati care nu au dispozitia necesara si nici rabdare, iar de aici pornesc toate problemele. Atentia selectiva nu este nici ea placuta, asa ca barbatii ar trebui sa invete sa acorde mai multa atentie atunci cand se implica intr-o conversatie.

2. Raspunsurile directe nu sunt mereu cele mai bune

Femeile vor sa dezbata diferite probleme sau situatii din viata lor, insa nu isi doresc intotdeauna sa primeasca raspunsuri directe. Ele apeleaza la partenerul de cuplu din simplul motiv ca isi doresc sa fie ascultate, au nevoie sa primeasca atentie si nu asteapta mereu o replica. Pentru ele, este suficient ca partenerul de cuplu sa le sustina, ceea ce inseamna ca raspunsurile directe nu sunt mereu usor de digerat. Mai mult decat atat, multe dintre ele isi pun foarte multe intrebari inainte sa vorbeasca deschis despre problemele care le macina.

3. Nu sunt mereu directe

Chiar daca femeile obisnuiesc sa vorbeasca deschis despre problemele lor, vor sa fie ascultate sau nu vor sa primeasca raspunsuri directe, sunt momente cand nici ele nu au puterea sau dispozitia sa vorbeasca clar despre ceea ce simt sau gandesc. Uneori, ele au tendinta sa evite subiectele sensibile, iar acest lucru poate fi interpretat intr-un mod negativ. Barbatii ar trebui sa inteleaga ca sunt momente cand femeile nu vor sa raspunda la prea multe intrebari si nici nu sunt dispuse sa ofere prea multe explicatii, asa ca ei ar putea sa se bazeze pe intuitie.

4. “Nu am nimic” nu inseamna mereu ca totul este in regula

Femeile au tendinta, de multe ori, sa spuna ca totul este in regula, dar, de fapt, acest lucru inseamna ca se asteapta ca partenerul de cuplu sa isi dea seama ce greseli a facut. In aceasta situatie se ajunge si din cauza faptului ca barbatii nu sunt mereu atenti la ceea ce le comunica femeile, iar foarte multe replici sunt un test pentru ei. Asadar, ei ar trebui sa fie mult mai seriosi atunci cand au o discutie importanta si ar fi bine sa fie mult mai atenti la detalii.

Daca ti-a placut articolul despre cum se descifreaza limbajul femeilor, iata si un articol despre limbajul trupului si flirtul: cum te dai de gol!

Foto: Guliver