barbatul prea sensibil cuplu

Te-ai saturat de parteneri care te trateaza cu raceala si cauti sensibilitate. Barbatul prea sensibil cere multa atentie si se plictiseste repede, dar iubeste profund.

Sa fim cinstite, o relatie este extrem de complexa, indiferent de tipul de personalitate pe care il ai. Unele adevaruri sunt universal valabile ca, de exemplu, acela ca certurile nu sunt niciodata amuzante. De obicei, gesturile romantice sunt apreciate. Comunicarea este valorificata. Compromisurile nu sunt intotdeauna usor de facut. Dar toate aceste lucruri devin si mai complicate daca ai un partener cu o fire sensibila. Daca si tu esti la fel de sensibila, e si mai complicat. Iata ce trebuie sa stii despre barbatul prea sensibil.

Barbatul prea sensibil: cum ajungi la un numitor comun cu el

Barbatul prea sensibil e extrem de subtil

Nu este niciun secret ca persoanele hipersensibile sunt foarte subtile, asa ca trebuie sa iti folosesti intuitia. Daca partenerul tau este suparat, cel mai probabil vei observa. Persoanele sensibile isi schimba rapid dispozitia, indiferent daca au de-a face cu o remarca rautacioasa sau doar observa un ton diferit. Daca iubitul tau este asa, trebuie sa fii foarte atenta pentru ca, cel mai probabil, e foarte subtil. Sesizeaza diferentele dintre replici de genul: “Pot sa te vad diseara?” si “O sa te vad diseara?” sau “Sunt bine” si “Sunt bine!”.

Barbatul prea sensibil iubeste profund

Pentru ca se lasa condus de emotii, un astfel de barbat nu priveste niciodata o relatie cu superficialitate, noteaza huffingtonpost.com. Nu il intereseaza nimic daca nu este motivat emotional, fie ca e vorba de curiozitate, dragoste, furie sau teama.

Barbatul prea sensibil e in continua lupta cu situatiile conflictuale

Certurile sunt groaznice pentru toata lumea. Dar pentru un barbat cu o sensibilitate sporita sunt ceva cu adevarat inconfortabil. Si asta pentru ca, in timpul certurilor, in el se da o adevarata batalie. Nu stie daca sa spuna clar ce simte sau daca sa ia o pozitie defensiva pentru ca nu ii plac manifestarile violente din partea celorlalti.

Barbatul prea sensibil are nevoie ca emotiile sa ii fie validate

Pentru cei sensibili, frazele de genul “O iei prea personal” nu au nicio logica. Pentru ei, niciun sentiment nu este prea mult si ii deranjeaza cand emotiile le sunt vazute drept slabiciuni. Au tendinta sa se retraga atunci cand sunt judecati pentru sensibilitatea lor.

Barbatul prea sensibil se plictiseste repede

Barbatii sensibili sunt putin nelinistiti cand se afla in relatii in care nu au loc interactiuni semnificative, dar asta nu inseamna neaparat ca le vor provoca. Ii place sa fie stimulat.

Barbatul prea sensibil reactioneaza emotional in interactiunile cu cei din jur

Daca esti intelegatoare, esti o partenera potrivita pentru un barbat hipersensibil. Si asta pentru ca nu are de ales, isi va exprima emotiile tot timpul. Isi arata fericirea si furia in egala masura. In aceasta relatie probabil ca se va plange. Mult.

Barbatul prea sensibil are nevoie de repaus

Un partener care are o sensibilitate crescuta iese sa ia cina in oras cu tine sau te insoteste la expozitii si la muzee, dar nu uita ca are nevoie de “timpi morti”. Prefera sa evite suprastimularea. Ii place sa stea cu tine, dar activitatea este, pentru el, ceva secundar.

Acorda-i multa atentie

Barbatii sensibili au nevoie de multa atentie si sensibilitate din partea ta. Evalueaza rapid ceea ce ii face placere partenerului si va actiona in consecinta. Ii intereseaza ce este bun si pentru altii, nu numai pentru ei.

Nu te astepta sa umble cu inima la butoniera

Aproximativ 20% dintre oameni sunt hipersensibili. Totusi, nu iti imagina ca cei cu o sensibilitate crescuta isi vor cauta numai parteneri care sa fie la fel. Pana la urma, e important cum te simti. Ca toate idilele, o relatie are nevoie de rabdare, intelegere si munca. Nu te astepta ca iubitul tau sa umble cu inima la butoniera.

 Foto: Guliver