Cum te porti cu iubitul? Afla cum poti fi mai atenta cu el.

Cum te porti cu iubitul e extrem de important intr-o relatie. Daca sunteti impreuna de cativa ani nu inseamna ca ai dreptul sa fii artagoasa. Iubirea nu este o garantie, ci trebuie mentinuta cu eforturi si curtoazie!

E usor sa iei ca pe o garantie faptul ca esti intr-o relatie de durata si ca cineva te iubeste asa cum esti. Familiaritatea dintre tine si partener te face sa te simti atat de confortabil in preajma lui incat ti se pare ca nu mai ai de ce sa faci eforturi pentru el. Ai putea fi mai tentata sa fii amabila cu un strain decat cu cel pe care il iubesti. Insa nu e in regula sa il intrerupi mereu cand vorbeste, nici sa il critici, nici sa folosesti un limbaj dur cand i te adresezi, nici sa fii prea intruziva si nici indiferenta.

Tu cum te porti cu iubitul? Crezi ca e bine sa iti versi asupra partenerului de cuplu frustrarile acumulate la job? Cei de la Psychologytoday.com au cateva idei care te pot ajuta sa eviti toate capcanele comportamentului nedorit in cuplu, pornind de la un studiu dat publicitatii anul acesta de psihologul Andrew M. Carnes.

Cum te porti cu iubitul? 10 sfaturi pretioase!

1 Fa efortul sa-i intelegi nevoile

Acorda mai multa atentie relatiei cu iubitul, pentru ca merita timpul si energia ta! Afla ce nevoi are, da-ti seama cum te porti cu iubitul si cum poti imbunatati situatia.

2 Respecta-i limitele

Nu te-ai duce niciodata peste o persoana cunoscuta sa-i ceri, intr-un mod intruziv, sa iti impartaseasca detalii intime, asa e? Poate ca si partenerul tau are anumite lucruri pe care nu vrea sa ti le impartaseasca. Nu insista!

3 Fii politicoasa

Nu ai absolut niciun motiv sa fii nepoliticoasa sau obraznica cu iubitul, chiar daca ti se pare ca poti fi “tu” in prezenta lui. Mentine cateva reguli sociale, cum ar fi manierele de la masa si ai grija la atitudinea generala fata de el!

4 Ai grija ce cuvinte folosesti!

Nu trebuie sa te cenzurezi cand vorbesti cu partenerul de cuplu, dar e bine sa stii sa iti alegi cuvintele cu grija. Nu il rani si nu ii arata lipsa de respect.

5 Tine minte ca relatia e intre doi oameni, asa ca nu doar tu esti importanta

Vrei ca partenerul sa te trateze cu bunatate si respect? Dar tu cum te porti cu iubitul? Poarta-te cu el asa cum ai vrea sa se poarte cu tine.

6 Si el poate fi la fel de stresat ca tine!

Conflictul dintre munca si viata personala te poate impiedica uneori sa ai o relatie de cuplu armonioasa. Poate ti se pare ca numai tu esti cea stresata dupa serviciu, dar e posibil ca si el sa se simta la fel. Incearca sa-l sprijini in zilele in care e mai stresat.

7 Nu presupune ca stii cum se simte el!

Ca sa il poti intelege, mentine-ti mintea deschisa la toate semnalele pe care ti le transmite, insa nu presupune ca stii cum se simte!

8 Uita-te in oglinda

Acasa nu trebuie sa iti pui masca pe care o folosesti in public, dar, din cand in cand, iubitul tau ar putea aprecia daca iti pui o rochie draguta intr-o dupa-amiaza in care stati in casa. E important sa acorzi atentie felului in care partenerul te vede!

9 Porneste de la premisa ca partenerul tau e demn de incredere

Esti sceptica in legatura cu ce ar putea face el cat timp nu sunteti impreuna? Ti se pare ca uneori iti ascunde lucruri? E posibil ca el sa nu se simta acceptat si, din cauza suspiciunilor tale, sa aiba impresia ca tu esti cea care nu e de incredere.

10 Opreste-te inainte de a spune ceva ce vei regreta

Odata ce unele lucruri au fost spuse, ele nu pot fi retrase. Poti sa ii ceri scuze, dar lucrurile dureroase raman spuse si auzite.

Cum te porti cu iubitul are o mare importanta in evolutia relatiei voastre. E nevoie sa negociati o multime de detalii, unele mai dificile decat altele. E important sa te preocupe sa fii mai atenta cu el si sa exersezi in fiecare zi aceasta atitudine.

FOTO: Guliver

Citeste si: 10 pasi pentru o comunicare mai buna in cuplu.