cum recunosti cuplurile care vor divorta

La fel ca Paul Newman si Joanne Woodward sau Jimmy Carter si Rosalynn, unele cupluri se potrivesc atat de bine, incat par sa fie sortite sa ramana impreuna. In acelasi timp alti parteneri sunt atat de incompatibili ca nu poti sa nu te intrebi cum de au ajuns sa formeze un cuplu.

Pe huffingtonpost.com am gasit un articol in care sunt analizate acele tipuri de cupluri care vor divorta daca se vor casatori.

Cuplurile care vor divorta au caracteristici usor de recunoscut

Cuplul nascut pe un dezechilibru mare de iubire

Nimeni nu vrea un partener care investeste mult mai putin emotional. Este un dezechilibru in relatie, care nu e de bun augur pe termen lung. Mai devreme sau mai tarziu, cel care-si dedica mai mult timp relatiei va deveni plin de resentimente. El experimenteaza inegalitatea din relatie si va considera ca munceste mai mult decat merita. O relatie inseamna ce-i drept efort, grija si multa atentie, dar toate aceste obligatii de cuplu ar trebui sa se imparta la doi.

Cuplul perfect… de la distanta

Este inteligent sa ai o lista imaginara cu calitatile pe care le vrei de la viitorul tau partener. Dar nu e o idee buna sa uiti de chimie sau de valorile comune, chiar daca iubitul tau e ireprosabil din multe puncte de vedere. Nu e vorba ca e ceva in neregula cu casatoria cu un om frumos si de treaba, dar daca nu impartasiti valori de baza (de exemplu, tu crezi in monogamie si – oops – el nu), trebuie schimbata lista calitatilor cu unele care chiar conteaza cu adevarat.

Cuplul care se autosaboteaza

Ea l-a inselat pe el, asa ca el ca sa echilibreze situatia s-a culcat la randul lui cu o colega de munca. El a refuzat sa mearga la cine cu familia ei, iar acum ea refuza sa mearga la reuniunile cu colegii lui de liceu. Intr-o relatie, in care totul se plateste cu aceeasi moneda, nu exista decat un final posibil: divortul. Acest joc continua pana cand cineva va avea curajul si va iesi din aceasta relatie bolnavicioasa.

Cuplul care se bazeaza doar pe sex

Intr-o relatie sanatoasa, sexul bun este o necesitate pentru majoritatea oamenilor. Dar, sexul nu poate fi tot ceea ce va leaga. E nevoie de mai mult decat pasiune pentru a construi o relatie pe termen lung trecut.

Cuplul mai-decembrie

Pentru cei mai multi dintre noi, varsta este mai mult decat un numar atunci cand vine vorba de relatii. Marea majoritate a oamenilor nu ar trebui sa fie cu cineva cu 30 de ani mai mari sau mai mici. Sunt pur si simplu prea diferiti. Sa fii tanara e extrem de distractiv, dar nu e ok sa te maturizezi emotional prin ochii unei alte persoane.

Cuplul care refuza sa vorbeasca despre bani

Nu te gandi ca orice probleme financiare se vor rezolva deindata ce te-ai casatorit. Chiar daca o conversatie despre bani nu este niciodata sexy, daca nu discuti de la bun inceput anumite probleme pe care le ai, risti sa te certi si sa te desparti, fix din acest motiv. Nu e ok sa fii mai atenta la planificarea nuntii decat la relatia ta concreta. Toate cheltuielile mari trebuie discutate inainte de a aparea pareri divergente.

Cuplul care se uraste dar care nu se poate desparti

Anumite persoane sunt atrase de drama, de o lupta constanta, de despartiri si reconcilieri. Dar pe termen lung o astfel de relatie nu e sustenabila. Cuplurile acestea sunt alimentate de teatru – lupte epice, afaceri, reconcilieri cu mult sex. De obicei, cei doi oameni implicati intr-o astfel de relatie sunt indivizi care cauta atentie si aleg sa ignore incompatibilitatea lor fundamentala, deoarece sunt dependenti de intensitatea relatiei.

Tot despre legaturi bolnavicioase este vorba si-n acest articol: 14 semne ca ai o relatie toxica!

Foto: iStockphoto

Daca ti-a placut acest articol, da like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!