ce nu fac cuplurile fericite

Fericirea intr-o relatie nu tine numai de noroc. Este nevoie de un efort constient, zi cu zi, pentru a pune bazele unei relatii sanatoase. Suna simplu, dar de fapt sunt multe detalii de care trebuie sa tii cont.

Si, desi nu ne place sa generalizam, vei stii ca ai reusit sa faci asta in momentul in care nu vei mai comite niciuna dintre aceste greseli. Le-am gasit foarte bine punctate intr-un articol din editia online a revistei Self!

Cuplurile fericite nu se plang de relatia lor prietenilor sau familiei

Cupluri fericite stiu ca nu e bine sa-i implici si pe altii in relatia ta. Asa ca partenerii vorbesc direct unul cu altul, daca apare o problema in loc sa ceara sfaturile altora, care ar putea dauna, incearca sa gaseasca solutii proprii. Nu este nimic in neregula daca vrei sa petreci timp cu prietenii tai, dar nu-l folosi ca o oportunitate pentru a te plange de partenerul tau. Daca nu urmezi acest sfat, va fi prea mult negativism in relatie.

Ei nu se compara cu altii

Cupluri fericite se accepta si se iubesc asa cum sunt. Ei stiu ca o comparatie cu alta persoane este nerealista (si nedreapta) si-i va face sa se simta nesiguri in legatura cu alegerile lor. Iarba nu este intotdeauna mai verde pe partea cealalta, chiar daca de la distanta pare ca este.

Ei nu joaca rolul victimei

Cupluri fericite isi asuma responsabilitatea pentru sentimentele lor si rolul lor in relatie. Ei nu arunca vina in ograda vecinului pentru problemele lor.

Nu se iau prea tare in serios

Cuplurile fericite cunosc bucuria si relaxare si rad tare si des. Chiar si atunci cand viata le arunca un obstacol in cale si lucrurile devin extrem de stresante, prefera sa priveasca totul dintr-un unghi pozitiv, optimist.

Cuplurile fericite nu-si fac viata mai grea

Ei se incurajeaza reciproc in loc sa puna presiuni si mai mari pe cel de langa ei. Au gasit modalitati prin care se sprijina reciproc si realizeaza ca aceasta este cheia succesului. Daca iubitul tau a ramas fara loc de munca, in loc sa-l cicalesti si sa-i spui zi de zi sa mearga la interviuri, ar fi mult mai inspirat sa incerci sa-i ridici moralul cu dragostea ta. Incurajarea ta reala il va motiva sa avanseze.

Citeste si: “Ce fac diferit intr-o relatie cuplurile fericite”!

Foto: iStockphoto