Ce se intampla cand iubitul iti spune cuvinte de alint.

Cand partenerul iti spune „iubito” sau alte cuvinte de alint simti ca te incalzesti pe interior. Asa e? Te emotionezi, oricat de nervoasa ai fi. Capeti incredere oricat de stresata ai fi. Si asta pentru ca acest cuvant simplu, „iubito”, are efecte magice asupra creierului feminin. Elibereaza oxitocina, hormonul fericirii, scrie Elitedaily.com.

Nu exista destul de multe studii stiintifice asupra acestui cuvant, dar cei preocupati sa dezvolte tehnici de reducere a stresului au observat ca „iubito” sau alte cuvinte de alint spuse de barbatul potrivit te relaxeaza.

Exista totusi cercetari asupra capacitatii pe care o au cuvintele de a genera raspunsuri biologice la cuplurile fericite. Potrivit Tech Knowledge, exista cuvinte pozitive si cuvinte negative, care au efecte biologice diferite asupra creierului si corpului uman. De exemplu, cuvantul „nu” determina organismul uman sa elibereze substante chimice care produc stres. Efectul este invers pentru „da” si „iubito”. Sau „iubitule” sau orice alt cuvinte de alint.

Un alt studiu a cercetat efectele pe care le au cuvintele si imaginile pozitive in negociere. Un exemplu este acela ca daca spui „sa pastrezi” in loc de „sa pierzi” atunci cand oferi niste optiuni, acest simplu schimb de cuvinte influenteaza major alegerile oamenilor.

Beneficii pe care le ai cand auzi cuvinte de alint

Cand devii adult, de obicei, pierzi sentimentul de siguranta pe care il au copiii pe care ii protejeaza parintii. Si, cand iubitul iti spune cuvinte de alint, cum ar fi „iubita mea”, „draga mea”, „iubirea mea”, simti ca nu mai ai nevoie de ocrotirea parintilor. Nu e vorba de faptul ca nu ai fi o femeie puternica si independenta. Dar e atat de placut sa simti ca cineva e alaturi de tine si te va sprijini! Atunci cand esti bolnava, obosita sau trista, simti nevoia sa ai pe cineva alaturi care sa te incurajeze. Asta inseamna siguranta si confort. Iar cuvintele de alint asta fac: te fac sa te simti protejata.

Cand auzi cuvinte de alint, pozitive, ajungi sa ai sentimente pozitive si, deci, atitudini si actiuni pozitive. Daca te simti iubita si protejata, nu numai ca vei fi motivata sa creezi relatii profunde cu cei din jur, dar vei fi si mai activa la job si in viata de zi cu zi.

„Baby”, „Pisi”, „Iubi”. De ce?

Intr-un articol dintr-o revista americana de stiinta, autoarea articolului „De ce folosim nume de alint in relatii” a scris ca acestea sunt o dovada ca relatia de cuplu este una puternica.

Pepper Schwartz, sociolog, a colectat informatii de la 100.000 de cupluri din SUA, alese aleator. 76% dintre cuplurile care au spus ca sunt fericite erau formate din parteneri care isi adresau si nume de alint. Aceste cuvinte de alint sunt folosite, inconstient, cu scopul de a ii reaminti partenerului tau importanta intimitatii dintre voi. Si pentru a-l face sa se simta iubit si in siguranta.

Acum ca stii care e puterea cuvinelor dragastoase, afla si Cum sa intri cu dreptul intr-o relatie noua.

FOTO: Guliver