De ce confundam dorul de el cu dorul de noi. Trecutul ne poate rani

Sunt experiente care lasa urme adanci in sufletele noastre, amintiri care nu pot fi uitate si momente pe care am vrea sa le retraim. Se spune ca totul se intampla cu un scop in viata, insa nimeni nu ne invata cum sa ne confrutam cu dorul de el – cel care ne-a fost alaturi si ne-a alinat sufletul atunci cand aveam nevoie de iubire si afectiune.

De ce confundam dorul de el cu dorul de noi? Nimic nu este inevitabil in viata si sunt momente in care trebuie sa ne despartim de persoana pe care inca o iubim. O despartire nu este deloc usoara, iar multe persoane nu reusesc sa lase trecutul in urma si sa isi continue viata.

Dorul de el este confundat de multe ori cu dorul de a avea o relatie, cu acele momente in care exista cineva care ne completa, scrie elitedaily.com.

De ce confundam dorul de el cu dorul de noi

Noi, femeile, avem tendinta sa credem ca va veni o zi in care ne vom putea intoarce in bratele barbatului pe care inca il iubim, iar dorul de el ne face sa ignoram oportunitatile care ne ies in cale. Avem un gust amar atunci cand ne aducem aminte ca nu mai putem retrai clipele petrecute in doi si vrem sa credem ca relatia nu s-a terminat. Ea exista in continuare, este acolo, prezenta in sufletele noastre, trebuie doar ca toate scenariile sa se transforme in realitate si toata durerea sa fie data uitarii.

Dorul de el ne determina sa ne punem foarte multe intrebari, sa ne gandim la viitor si sa uitam de prezent. Confundam dorul de el cu dorul de o relatie pentru ca avem nevoie sa fim iubite. De multe ori, ne este greu sa ne dam seama daca vrem sa avem din nou o relatie sau vrem acea persoana din nou in viata noastra. Sentimentele noastre sunt confuze de cele mai multe ori.

Avem puterea sa uitam toata durerea si toata suferinta doar la primul gand care ne face sa credem ca exista posibilitatea sa avem din nou parte de barbatul pe care inca il iubim. Avem puterea sa iertam si sa inchidem ochii la toate greselile care ne-au fost facute doar pentru simplul motiv ca vrem sa traim o poveste de dragoste care nu are sfarsit.

Despartirile sunt foarte dureroase si sunt momente in care durerea este greu de suportat. Simtim cum fiecare celula din corpul nostru inceteaza sa lupte si ne pierdem usor in ganduri si sperante pe care nimeni nu le mai poate alimenta. Sa credem ca nu am fost suficient de bune pentru cel pe care inca il iubim este ceva ce se intampla in mod firesc in momentul in care realizam ca el nu mai este acolo, in bratele noastre.

De ce confundam dorul de el cu dorul de o relatie? Pentru ca avem tendinta sa ramanem captive in trecut, sa recitim mesajele, sa ne amintim conversatiile pe care le-am purtat sau sa privim nostalgic fotografiile cu el. Toate aceste lucruri ne impiedica sa mergem mai departe.

Trecutul nu trebuie sa fie o piedica in calea viitorului

Poate ca foarte multe dintre noi avem tendinta sa ramanem captive in trecut, sa ne amintim de momentele frumoase, cele de la inceputul relatiei. Insa o despartire nu se intampla fara un motiv si este important sa ne amintim toate acele cuvinte si experiente care ne-au lasat rani adanci in suflet.

Sa uitam de barbatul pe care inca il iubim este un proces lung si dureros, insa este important sa acceptam ce s-a intamplat si sa mergem mai departe. Este important sa invatam sa ne apreciem mai mult si sa uitam de experientele dureroase. Fiecare dintre noi merita mai mult, iar trecutul nu trebuie sa fie o piedica in calea viitorului.

In momentul in care totul va ramane in urma, viata noastra va avea din nou sens. Fiecare dintre noi trebuie sa fie constienta de faptul ca merita mai mult. Avem o datorie fata de noi insine. Suntem responsabile pentru fericirea noastra.

Iata si un articol cu ce sa faci dupa o despartire: 46 de moduri care te ajuta sa te resetezi!

Foto: Guliver