de ce dispare pasiunea

Orice relatie este frumoasa la inceput, te incearca foarte multe sentimente noi, simti ca si cum viata ta a capatat alt sens, iar totul ti se pare mult mai simplu. Dar, cu toate acestea, ce faci atunci cand pasiunea dispare? Nimic, nici macar ce e frumos nu dureaza o vesnicie si foarte multe sentimente se dilueaza in timp. Te intrebi de ce dispare pasiunea in relatie, desi tu inca esti atasata de iubitul tau?

Perioada de inceput este ca si cum ai fi in luna de miere, totul este frumos si nu iti doresti sa se termine. Dar toti fiorii acestia dispar in timp. De vina este societatea, experientele din trecut sau problemele de zi cu zi. Sunt foarte multi factori care iti schimba starea, insa este important sa incerci sa te detasezi de tot ceea ce te afecteaza si sa te concentrezi asupra lucrurilor pe care ti le doresti cu adevarat in viata ta. Te intrebi de ce dispare pasiunea in relatie? Pentru ca fiecare persoana se schimba pe masura ce trece timpul, scrie mindbodygreen.com.

De exemplu, daca la inceputul relatiei iti doresti sa faci o impresie buna, sa dovedesti ca ai foarte multe calitati sau sa-l cuceresti pe cel din fata ta, pe parcursul relatiei vei incepe sa-ti arati adevaratul caracter, mai mult sau mai putin placut. Nimic nu poate sa dureze o vesnicie, asa ca este indicat sa nu incerci sa fii alta persoana.

De ce dispare pasiunea in relatie mai repede decat crezi

Este adevarat, nu este recomandat sa te deschizi din prima clipa in fata unei persoane. Este necesara o perioada de acomodare, in care incerci sa iti dai seama ce isi doreste persoana din fata ta, ce iti doresti tu si daca va potriviti. Perioada de inceput este cea mai frumoasa, pentru ca sunt permise foarte multe greseli. Dar, odata ce relatia incepe sa evolueze, apare nevoia de stabilitate emotionala, asa ca vei incepe sa-ti creezi o zona de confort si te vei multumi cu ceea ce ti se ofera in acel moment. Iar aici ia nastere rutina.

Cu alte cuvinte, nu dureaza mult pana sa se formeze relatia in adevaratul sens al cuvantului. Vei reactiona diferit in anumite situatii, vei simti nevoia sa iti exprimi sentimentele sau iti vei exprima dorinta de a trai o poveste cu totul si cu totul diferita. Vei simti nevoia sa evoluezi, sa te transformi. Practic, iti vei dori foarte multe lucruri, insa, din pacate, vei observa ca esti blocata intr-un punct numit “relatie”.

In dragoste, opusele se atrag

Exista doua tipuri de persoane: cele care simt nevoia sa primeasca afectiune si atentie si cele care sunt dispuse sa ofere aceste lucruri. In cele mai multe cazuri, in dragoste, opusele se atrag. Ceea ce inseamna ca persoana care simte nevoia sa fie ocrotita va fi atrasa de o persoana care are puterea sa-i ofere acest lucru. O persoana care are capacitatea sa isi deschida sufletul si sa ofere foarte multa dragoste nu va fi atrasa de cineva care isi doreste aceleasi lucruri.

De ce dispare pasiunea in relatie? Pentru ca foarte multe persoane se pierd pe ele insele, apare sentimentul de abandon, lipsa de interes si dispare dorinta de a evolua. Daca nu iti doresti sa devii o persoana mai buna si sa renunti la unele obiceiuri, relatia ta nu va ajunge in alt punct. Vei absorbi foarte multa energie negativa si vei stagna.

Din fericire, daca inveti sa te iubesti mai mult pe tine insati, vei reusi sa evoluezi in relatie si vei putea sa devii o persoana mai buna. Totul tine de perspectiva si de modul in care gandesti. In loc sa renunti la relatia pe care o ai din cauza ca nu mai exista pasiune, incearca sa faci tot posibilul ca sa atragi din nou iubirea in viata ta.

Citeste si articolul despre singura abilitate care te ajuta sa salvezi o relatie!

Daca ti-a placut acest articol, da like pe pagina noastra de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: Guliver