femeile intenteaza primele divortul

Potrivit rezultatelor unui studiu efectuat de  Divorce Journey, o companie din Romania care se ocupa de sprijinirea persoanelor divortate, femeile intenteaza primele divortul daca se pot sustine din punct de vedere financiar. Principalul motiv care duce la destramarea casniciilor de la noi din tara este infidelitatea partenerilor.

Daca urmeaza sa te casatoresti sau de abia ai cunoscut un barbat care ti-a furat inima, nu stiu daca este chiar indicat sa citesti acest articol. Te va face sa te gandesti de doua ori inainte de a te arunca fara sa eziti in valurile amorului si te va ajuta sa cobori cu picioarele pe pamant si sa reevaluezi povestile nemuritoare cu „si au trait fericiti pana la adanci batraneti“.  Pe de alta parte, nu inseamna ca si in cazul tau lucrurile se vor intampla la fel. Dupa cum bine stii, fiecare isi asterne cum doarme… in cuplu si decide ce e mai bine pentru el in functie de circumstante.

In ce conditii femeile intenteaza primele divortul

Conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica (INS), in Romania, rata divorțului a ajuns la 25% in 2015. Altfel spus, anul trecut, un cuplu din patru s-a destramat si partenerii au decis sa mearga mai departe pe cai separate. Orasul cu cele mai multe divorturi de la noi din tara este chiar Capitala, care este urmata de judetele Constanta si Prahova. La polul opus se afla judetele Tulcea, Giurgiu si Bistrita.

In Bucuresti, femeile intenteaza primele divortul pentru ca au meserii bine platite si astfel isi pot intretine si copiii. 11% din cele aproximativ 31.500 de divorturi intentate in 2015 in Romania s-au inregistrat in Capitala.

Infidelitatea, principala cauza a divorturilor de la noi din tara

„Datele noastre arata ca femeile intenteaza primele divortul si o fac mai des decat barbatii, principala cauza declarata fiind infidelitatea partenerilor. O mare parte a femeilor divortate din Bucuresti sunt femei independente financiar, care isi pot permite sa plateasca consiliere pentru a depasi aceasta problema dificil de gestionat la nivel emotional si social“, spune Gabriela Saulea, managerul Divorce Journey.

Tot femeile sunt cele care apeleaza la ajutor de specialitate

Rata de prezenta la un consilier care sa ajute in depasirea problemelor din timpul sau de dupa divort este de 80% femei vs 20% barbati. „Ne confruntam cu un numar mare de copii proveniti din familii destramate, iar, in perioada divortului, parintii sunt atat de ocupati cu demersurile avocatesti, cu partaje si efortul de a-si pastra serviciul, incat uita de impactul psihologic pe care il are divortul asupra copiilor. Nu e de mirare ca ne confruntam cu un numar tot mai mare de copii rebeli, scapati de sub control sau in depresie“, explica Gabriela Saulea.

Nu-ti fie teama sa ceri ajutor!

Divorce Journey este o companie care activeaza in Romania din luna martie si care are mai multe programe de consultanta pentru persoanele care trec printr-un divort, luand in calcul aspectele psihologice si de sanatate a familiei. In cazul in care treci printr-un astfel de moment dificil sau vrei sa recomanzi cuiva ajutor de specialitate, mai multe detalii gasesti pe divorcejourney.ro.

Acum, ca ai aflat cum de femeile intenteaza primele divortul, citeste si: Casatorita si nefericita sau divortata si linistita. Tu ce ai alege?

Foto: Guliver