gelozia in cuplu femeie barbat in pat

Daca iubirea e un sentiment pe care nu ai ocazia sa-l intalnesti la tot pasul, cu gelozia in cuplu dai nas in nas mai des decat ti-ai dori... Iar gelozia nu e periculoasa doar pentru relatia ta, este periculoasa si pentru tine... Un articol de pe yourtango.com vine in sprijinul afirmatiei noastre!

Gelozia in cuplu nu este un sentiment benefic insa cu toate asta ramane o emotie greu de inabusit. Ai incercat probabil sa schimbi felul in care privesti lucrurile si sa nu mai fii geloasa. Ai incercat sa-ti inlaturi gandurile negative si scenariile ciudate construite de mintea ta, dar uneori pur si simplu nu poti sa nu spui lucruri pe care le vei regreta mai tarziu. Iar gelozia in cuplu are urmari deloc placute.

De ce nu e buna gelozia in cuplu

Gelozia in cuplu distruge increderea partenerului fata de tine. Daca tu nu ai incredere in el s-ar putea sa inceapa sa nu mai aiba nici el incredere in tine. Partenerul tau nu mai e sigur ce va porni si ce nu va porni o cearta. El va fi mult mai precaut si mai rezervat in preajma ta de frica sa nu se confrunte cu o noua criza de gelozie. Ii va fi din ce in ce mai greu sa fie sincer pentru ca-si va imagina ca nu-l vei asculta cu adevarat si vei sari imediat la concluzii pripite.

Filtrul geloziei deformeaza adesea puternic realitatea

Gelozia in cuplu poate sa-ti dea o perceptie gresita asupra unor situatii comune. Fie ca e vorba de o conversatie avuta cu iubitul tau sau pur si simplu ceva ce vezi cu ochii tai, totul este interpretat printr-un filtru puternic al geloziei, care adesea deformeaza complet realitatea.

Gelozia in cuplu poate reporni certuri pe care le credeati de mult timp rezolvate. Este aproape imposibil sa renunti la un dezacord sau la o ciondaneala pentru ca sub imboldul geloziei mintea ta  va reveni la ceea ce crezi tu ca s-a intamplat sau la ceea ce crezi tu ca a insemnat pentru partenerul tau.

Gelozia in cuplu este inamicul tau!

Gelozia in cuplu intensifica nesigurantele. Stii acele comparatii pe care le faci uneori cand toata lumea e mai buna decat tine? Atunci cand esti geloasa astfel de momente vor fi tot mai dese pentru ca daca esti nesigura pe iubitul tau esti totodata nesigura si pe tine.

Gelozia in cuplu pune in pericol sanatatea ta fizica. E stresant sa fii gelos, iar stresul prelungit inseamna ca-ti cresti sansele sa dezvolti diverse probleme de sanatate cum ar fi: hipertensiune arteriala, dureri de cap, dureri de spate, dureri de stomac, ulcer si poate chiar atac de cord sau accident vascular cerebral!

Citeste si acest articol despre gelozie in cuplu.

Foto: Thinkstock