de ce sa nu fii geloasa

Daca ai fost la un moment dat geloasa si intr-o alta perioada ai avut de-a face cu o persoana care era geloasa atunci probabil stii ca niciuna dintre partile acestei ecuatii este fericita. Gelozia este un sentiment irational de furie care nu are nimic eliberator in el, asa ca astazi iti dam cateva motive ca sa nu fii geloasa pe viitor.

Le-am descoperit intr-un articol publicat pe bustle.com!

Primul motiv ca sa nu fii geloasa: iti pierzi timpul fiind nefericita

Sigur, ti-ai putea petrece tot timpul cu alte treburi importante, dar tu preferi sa te gandesti ca iubitul tau face misto de tine si se intalneste pe ascuns cu o alta tipa. Acelasi lucru se aplica si-n cazul geloziei profesionale. Ai putea sa fierbi pentru succesul altei persoane sau sa-ti gasesti in tot acest timp calea spre propria ta fericire. Alegerea iti apartine!

Iti ranesti partenerul

Intr-o relatie romantica, nu ar trebui sa fii geloasa pentru ca gelozia il raneste pe cel de langa tine. Faptul ca tu nu ai incredere in cel de langa tine, ca-l banuiesti in permanenta ca minte, este un lucru extrem de grav si de dureros. Iar asta se aplica si pentru prieteni si pentru familie. Poate ca tu crezi ca sora ta isi anunta o noua promovare la cina in familie doar pentru a fi in atentia tuturor, dar ea vrea de fapt doar sa dea o veste celor dragi. Daca nu esti incantata de propria ta viata, nu lasa aceste sentimente sa umbreasca implinirea altor oameni. Nu-ti vei rezolva asa problemele, ci doar iti vei crea unele noi.

Gelozia arata o lipsa de respect

Poate din unghiul tau este greu sa realizezi ca atunci cand esti geloasa esti si lipsita de respect. Daca acuzi pe cineva de minciuna sau daca tratezi rautacios pe un om care a reusit, atunci in ambele cazuri te comporti ca si cum omul respectiv nu ar merita mai mult.

Nu schimbi nimic daca esti geloasa, ba chiar poti inrautati

Pentru cateva momente te simti bine cand esti geloasa. Ai impresia ca vezi totul mai limpede si ca toata lumea este impotriva ta. Dar stii care e de fapt faza? Nu rezolvi nimic. In timp te vei simti din ce in ce mai rau si nu te vei mai bucura de niciun lucru bun care ti se intampla.

Nu te lasa sa gandesti limpede

Gelozia poate fi o emotie puternica, dar nu este una care permite logica. Cand te afli intr-o ceata de gelozie iti gasesti greu cuvintele si argumentele tale nu sunt de obicei cele mai rationale. Asa ca respira adanc, calmeaza-te, numara pana la zece si vezi daca-ti revii.

Daca ti-a placut articolul pe tema “De ce sa nu fii geloasa”, citeste si: “Cum scapi de gelozie. 5 strategii simple”!

Foto: iStockphoto