De ce sa nu te compari cu fosta lui iubita. E o idee proasta!

Ti se pare greu sau imposibil sa nu te compari cu fosta lui iubita? Fa acest efort, daca vrei sa dai o sansa relatiei de cuplu. Altfel, gelozia o sa te impinga sa gresesti si il vei pierde!

Obisnuiesti sa o spionezi pe Facebook pe fosta partenera a iubitului tau? Nu e neobisnuit, dar nu e nici bine sa faci asta. Multe femei incearca sa verifice cum a decurs viata iubitului lor inainte de ele. Din pacate, acesta dorinta pe care nu poti sa ti-o infranezi vine din faptul ca te compari cu fosta lui iubita.

Indiferent de motivul pentru care o faci – vrei sa stii cum arata, cum se simtea el cu ea, te deranjeaza ca inca mai sunt prieteni – aceasta comparatie iti face doar rau! E un semn de nesiguranta care va poate afecta relatia, considera cei de la Clutchmagonline.com.

4 motive pentru care sa nu te compari cu fosta lui iubita

1. Unde te pozitionezi tu fata de ea?

Deja stii raspunsul la aceasta intrebare. Esti deasupra ei. Daca nu ai fi, ea ar fi in locul tau si nici nu te-ai afla in aceasta ecuatie. El e acum cu tine. Asta conteaza! Poate sa fi fost una dintre cele mai frumoase femei de pe planeta! Acum el e cu tine si asta e tot ce conteaza!

2. Crezi ca poti sa-ti dai seama de ce s-au despartit

Daca vrei sa stii cum era ea si de ce s-au despartit ca sa nu faci aceleasi greseli, opreste-te! Nu poti opri inevitabilul! Trebuie sa ai incredere ca sunteti potriviti unul pentru celalalt si sa te preocupe cum sa iti completezi partenerul. Nu are rost sa incerci sa eviti o problema care nu a aparut.

3. Te intrebi daca era mai buna in pat decat tine

Sexul e o experienta diferita in fiecare relatie. Atasamentul emotional si faptul ca sunteti indragostiti e mai important decat felul in care se misca in pat fosta lui iubita. Nu trebuie sa te compari cu fosta lui iubita pentru ca, in felul acesta, nu faci decat sa te blochezi. Trebuie sa fii naturala si sa faci ce iti place! In pat sau in afara lui!

4. De ce a fost atat de speciala in viata lui?

Sigur ca, la momentul acela, ea a fost speciala pentru el. Dar momentul acela a trecut! Nu distruge relatia in care te afli din cauza obsesiei legate de trecut! Concentreaza-te asupra prezentului si asupra motivelor pentru care v-ati ales unul pe altul acum. Sentimentul ca esti speciala in viata lui va veni in timp. Ai rabdare!

FOTO: Guliver

Afla si Cum sa identifici barbatii indisponibili emotional. Fa-le testul!