Diferenta dintre dragoste si sex pentru barbati

Probabil ca te-ai intrebat pana acum care este diferenta dintre dragoste si sex pentru barbati. Potrivit psychoterapist.com, barbatii au tendinta sa isi exprime dorinta de a fi iubiti prin gesturi sexuale, ceea ce inseamna ca ei pot fi intelesi gresit de foarte multe ori. 

Desi se poate vorbi despre diferenta dintre dragoste si sex atunci cand vine vorba despre barbati, acestia nu sunt foarte diferiti fata de noi, femeile. De exemplu, in timp ce unii barbati is doresc sa fie tinuti in brate in anumite momente sau sunt dornici sa faca dragoste, alti barbati simt nevoia sa faca sex doar atunci cand se simt singuri si au tendinta sa creada ca singuratatea este o dovada de slabiciune.

Diferenta dintre dragoste si sex pentru barbati

Dorinta de a face sex este una fireasca, pentru ca tine de natura umana. Oamenii au fost “programati” sa procreeze, de aici toate pornirile sexuale si dorintele de a intalni pe cineva. Psihologii sunt de parere ca exista anumiti stimuli care provoaca toate acele porniri sexuale, iar ele sunt extrem de normale.

Excitarea sexuala, spun psihologii, este o senzatie care se resimte in zonele erogene, iar aici nevoia de a avea orgasm. Tristetea, anxietatea, sentimentul de singuratate, furia sau frica, toate aceste stari se pot combina cu starea de excitare sexuala si astfel se explica nevoia de a face dragoste.

Barbatii isi pot imbunatati sanatatea mintala daca sunt in contact cu toate aceste stari. Prin urmare, este in interesul lor sa stie care sunt emotiile de baza si ce anume le amplifica dorinta de a face sex. Este vorba despre pura excitare sexuala sau este nevoie de o conexiune?

Unii barbati stiu ca trebuie sa isi exprime sentimentele prin intermediul dorintelor sexuale

Nu ar trebui sa fie o noutate faptul ca unii barbati simt nevoia sa isi exprime sentimentele prin intermediul dorintelor sexuale, dar, de cele mai multe ori, semnalele transmise de ei sunt receptionate intr-un mod eronat. Barbatii se lupta sa ramana fideli fata de ei insisi, insa unii dintre ei au tendinta sa cada in depresie. De ce? De exemplu, in momentul in care acestia isi blocheaza emotiile si sentimentele exista riscul sa dezvolte stari de anxietate sau de agitatie. Totul se intampla din cauza faptului ca foarte multi barbati nu acorda importanta trairilor si sentimentelor pe care le au si sunt de parere ca emotiile negative nu ii ajuta. Cu cat vor invata mai mult ca este firesc sa aiba si stari negative, cum ar fi stari de anxietate sau stres, cu atat mai mult se vor cunoaste mai bine pe ei insisi. Barbatii trebuie sa inteleaga ca nevoia de dragoste si afectiune este la fel de importanta precum nevoia de a detine puterea.

Cu alte cuvinte, barbatilor le este mult mai usor sa isi exprime furia sau dorintele sexuale, dar nu trebuie sa neglijeze celelalte sentimente. De fapt, lor le este destul de usor sa isi ignore sentimentele si sa isi canalizeze intreaga energie catre sex.

Ce poti sa faci in aceasta situatie? Daca iti doresti sa ai o relatie sanatoasa cu un barbat, este important sa-l faci sa inteleaga ca toata lumea are stari de anxietate, depresie sau momente de slabiciune. Este imptortant sa pui accentul pe comunicare si sa-l rogi sa vorbeasca deschis despre sentimentele sale.

Iata si un articol despre motive pentru care apare tristetea dupa sex!

Daca ti-a placut acest articol, da like pe pagina noastra de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: Guliver