Cand si cum ar trebui sa aiba loc discutia despre fidelitate in cuplu.

Cand incepi o relatie e imposibil sa nu ai momente in care te simti nesigura. Purtati o discutie despre fidelitate la inceput, inainte sa va implicati mult.

Te-a intrebat vreodata cineva daca fostul tau iubit – oricare dintre ei – te-a inselat? Raspunsul depinde de felul in care definesti inselatul si fidelitatea. Poate ca fostul tau iubit e un tip inconjurat mereu de oameni si, deci, si de femei frumoase. Poate ca e actor, poate canta intr-o trupa rock sau e un sportiv cunoscut. Sau poate are, pur si simplu, multe colege la birou.

Cand poti considera ca a depasit limita? Cand sta in apropierea altor femei? Cand ia masa in oras cu o femeie in interes de serviciu? Cand il imbratiseaza o admiratoare? Cand saruta o alta femeie? Pentru asta, e bine sa lamuresti inca de la inceputul relatiei ce inseamna pentru voi notiunea de fidelitate.

Fidelitate: Cata lume insala?

Un studiu realizat recent, si amintit de Refinery29.com, arata ca 47% dintre cei care au participat la o cercetare au spus că au înșelat în relațiile anterioare. 56% au spus că au fost înșelați de partener, la un moment dat.

Asa ca specialistii sunt de parere ca cel mai bine este sa vorbiti clar despre ce inseamna pentru voi fidelitate si „a insela”.

5 lucruri pe care sa le stii inainte de „discutia despre fidelitate”

1. Mai bine mai devreme decat mai tarziu

Vorbiti cat mai devreme despre limite si asteptari in relatia voastra. Inainte sa va implicati prea mult, oricare dintre voi. Inainte sa te intrebi care sunt limitele lui cand vine vorba de fidelitate, intraba-l daca inainte, in relatiile anterioare si-a inselat partenerele. Discutia nu trebuie sa fie pe un ton acuzator. Arata-i ca ai incredere in el si ca il respecti, dar ca esti curioasa sa afli cum au stat lucrurile in trecut.

2. Definiti fidelitatea

Pentru unii, infidelitatea inseamna contact fizic intim. Pentru altii, sa te uiti la filme cu nuditate inseamna tot infidelitate. Accesul la internet face, in zilele noastre, foarte usor accesul la fotografii sau inregistrari din trecut. Asa ca e bine sa stabiliti pana unde se poate merge si ce inseamna, pentru voi, sa fii fidel.

3. Concentreaza-te pe cum vei reactiona

Nu te crampona de la inceput intr-un fel de act al tradarii – nu te-a inselat pana acum -, ci incearca sa iti dai seama cum ai putea gestiona situatia daca s-ar intampla. In loc sa ii spui: „Daca flirtezi cu cineva prin mesaje, s-a terminat tot!”, spune-i „Daca o sa ajungi, candva, sa flirtezi prin mesaje cu vreo tipa, o sa fiu foarte suparata. Dar sper ca vei fi destul de sincer si de deschis si ca vom vorbi despre asta inainte sa reprezinte o problema”.

4. Intelege din start ca nimic din ce veti stabili acum nu ramane „batut in cuie”

Chiar daca discutati si faceti planuri, totul devine mai complicat cand e personal.

5. Nu te feri sa pui intrebari

Unul dintre elementele cheie in dezvoltarea increderii intr-o relatie este felul in care faci fata – tu sau el – intrebarilor, atunci cand acestea apar. Daca ai intrebari pentru iubitul tau, nu te feri sa i le adresezi. Asta inseamna ca discutiile despre fidelitate si infidelitate nu trebuie sa se limiteze la acest moment, al inceputului unei relatii. Oricand ai indoieli sau ti se pare ca iubitul tau e distant, exprima-te!

Acum sa stii cum sa pui problema despre fidelitate, afla si ce sa faci Cand iubitul te insala: 10 indicii ca sa afli adevarul.

FOTO: istockphoto.com