Dorinta sexuala scazuta la femei. Care e problema si care e solutia.

Dorinta sexuala scazuta la femei poate fi efectul unor probleme fizice, psihice sau emotionale sau a unui cumul de factori. Important este sa identifici cauza ca sa gasesti solutia.

Avand in vedere viteza cu care se desfasoara viata in ziua de azi, stresul de la job, treburile de acasa, imbinarea vietii de familie cu jobul, nu e de mirare ca dorinta sexuala scazuta la femei e tot mai frecventa. Suntem deseori epuizate fizic si psihic, iar mintea ne este plina cu tot felul de lucruri ramase nerezolvate.

Un fenomen ciudat din zilele noastre este ca, in ciuda deschiderii si dorintei de comunicare pe teme sexuale, e ceva obisnuit sa auzi femei care spun ca dorinta sexuala le-a scazut sau ca nu mai au chef de sex deloc.

Potrivit expertilor cu care au vorbit cei de la Sheknows.com, dorinta sexuala scazuta la femei este cauzata de oboseala, lipsa de comunicare si de intimitate in cuplu, de schimbarile stilului de viata, de imbatranire sau de schimbarile fizice sau hormonale care apar odata cu nasterea unui copil, la menopauza sau atunci cand iei anticonceptionale.

Ce cauzeaza dorinta sexuala scazuta la femei

Unii experti spun ca printre cauzele care duc la o dorinta sexuala scazuta la femei sunt schimbarile fizice care cauzeaza bariere mentale. Altii spun ca barierele psihologice creeaza caderi psihice.

Cert este insa ca exista o stransa legatura intre fizic si psihic in ceea ce priveste dorinta de a face sex. Atunci cand la unul dintre aceste segmente – fizic sau psihic – apare o problema, tot sistemul se dezechilibreaza. Dorinta femeii pentru relatiile sexuale este un sistem interconectat al chimiei creierului, emotiilor si a fiziologiei, iar acest lucru face aproape imposibila diagnosticarea sau tratarea cu o singura metoda. Nu exista nicio pilula magica sau terapie-minune care sa rezolve, de una singura, problema.

Cum gasesti o solutie?

Gasirea de solutii pentru dorinta sexuala scazuta la femei presupune sa intelegi relatia dintre corp si minte si sa iti dai seama cum iti influenteaza sexualitatea. E de ajuns o singura experienta sexuala negativa care va influenta raspunsul sexual al unei femei aflate in fata partenerului, pentru ca ea poate sa se detaseze instant.

Poate fi vorba despre probleme hormonale, dar e posibil si sa te simti distrasa in timp ce faci sex sau sa ti se para ca sexul nu mai e atat de spontan, ci mai mult o datorie pe care o ai. Indiferent de motiv, e bine sa constientizezi unde te afli, ca sa poti sa gasesti solutii.

Cresterea dorintei sexuale poate incepe cu reconditionarea raspunsului tau sexual prin folosirea de noi stimuli sexuali. Excitarea apare daca esti receptiva la stimuli. Afectiunea, flirtul si complimentele pot sa aiba mare succes in crearea unei conexiuni emotionale pozitive.

Odata ce dorinta creste, excitarea apare mult mai usor. Stimulii sexuali pentru o femeie presupun o experienta senzuala ce implica placere prin toate simturile. Cand ceva iti place, constientizeaza acest lucru si ramai in prezent, transmite-i partenerului acest lucru si, apoi, veti putea sa experimentati impreuna placerea.

FOTO: Guliver

Citeste si: Cat de des faci sex? Si cat de des e normal?