Care sunt solutiile daca dormiti prost impreuna?

Parte din fericirea de a avea o relatie este somnul odihnitor in bratele cuiva. Dar ce faceti daca dormiti prost impreuna? Din fericire, pentru fiecare problema care va perturba somnul, exista o solutie!

E dificil sa inveti sa imparti patul cu cineva. Mai ales daca acel cineva sforaie, iti fura asternuturile sau te loveste din greseala in timpul somnului. Health.com te invata care sunt solutiile in caz ca dormiti prost impreuna. Si nici nu trebuie sa va luati paturi separate!

8 motive pentru care dormiti prost impreuna si 8 solutii

1. Partenerul tau sforaie. Barbatii au tendinta sa sforaie mai mult decat femeile, iar sforaitul se inrautateste odata cu varsta. Poti incerca sa-ti intorci iubitul pe o parte, de exemplu. Daca nu functioneaza, trimite-l la doctor. Ar putea avea o problema numita apnee de somn, care ii face respiratia sa se opreasca atunci cand doarme. Problema e tratabila. Daca nu e vorba de aceasta, poti incerca sa-ti inconjori urechile cu un zid de perne. Acesta va trimite sunetele in alta directie.

2. Vreti temperaturi diferite in dormitor. Alegeti o temperatura de compromis, intre ce ai nevoie tu si ce are nevoie el. Puteti lua si un pat mai mare, asa cel care are nevoie de racoare n-o sa fie afectat de caldura celuilalt.

3. Aveti ritmuri diferite de somn. Unul se culca mai devreme, altul mai tarziu si va deranjati unul pe celalalt si la trezire. Promiteti-va ca o sa incercati sa nu va deranjati la culcare si la trezire. Gasiti o ora in pat in care sa vorbiti, dimineata sau seara, cand niciunul dintre voi nu e prea obosit sau prea plin de energie.

4. Iti place intunericul. El are nevoie de ceva lumina. Unele persoane au nevoie de putina lumina atunci cand incearca sa adoarma. Puteti folosi o mica lampa, pe partea lui de pat, care sa fie orientata departe de tine. Iar tu poti incerca o masca de dormit.

5. Tu vrei sa dormiti imbratisati, el vrea spatiu. Puteti sa va puneti de acord sa te tina in brate pana cand incepi sa adormi. Apoi el se poate departa usurel, fara sa te trezeasca. Sau puteti sa va oferiti un interval de 10-15 minute in care sa va tineti in brate, sa vorbiti, sa va atingeti si abia apoi sa va mutati in partile opuse ale patului.

6. Vrea sa doarma cu televizorul. Tu vrei liniste. E simplu: poate sa ia casti wireless sau cu un cablu lung. Sau puteti seta televizorul din dormitor sa se inchida dupa 15-30 de minute, cand oricum veti fi amandoi adormiti.

7. Iti fura patura in timpul noptii. Solutia este sa aveti doua paturi separate. Astfel, nu va mai avea ce sa-ti fure.

8. Se misca toata noaptea. Femeile sunt mai sensibile la miscarile partenerului. Ele au mai multe sanse sa se trezeasca la miscarile cuiva care doarme prost. Daca luati o saltea fara arcuri, o sa resimti mai putin miscarile lui. Un pat mai mare este iarasi o idee buna. Sau pilote pentru fiecare dintre voi.

E foarte important sa dormiti bine in fiecare noapte. Iata care sunt 9 efecte dezastruoase ale lipsei somnului

Foto: iStock