E normal si sanatos sa mai ai din cand in cand cate o cearta cu iubitul tau. Sunteti doi oameni diferiti si veti avea din cand in cand opinii divergente, insa felul in care te comporti dupa un moment tensionat va poate afecta relatia. Pe womansday.com am gasit cateva reguli de care ar trebui sa tii cont!

Iata greselile pe care nu trebuie sa le faci dupa o cearta cu iubitul tau:

Nu fii rece cu el. Daca ai nevoie de putin spatiu dupa cearta cu iubitul tau, e OK, cat timp ii spui frumos ca vrei asta. Una dintre cele mai mari greseli fac oamenii dupa o cearta e ca se retrag in ei. Explica-i ca emotiile tale negative nu se “dizolva” atat de repede, dar asigura-l ca peste putin timp totul va fi bine. Iar daca simti ca sunt inca probleme nerezolvate atunci poate ar trebui sa reluati discutia cu calm, peste cateva ore.

Nu pastra cuvintele lui in arsenalul tau. Stii expresia “Ce se intampla in Vegas, ramane in Vegas?”. Ea ar trebui sa fie valabila si atunci cand ai o cearta cu iubitul tau. Orice ti-ar spune iubitul tau la nervi ar trebui sa dai uitarii. Sunt multe situatii in care exagerezi o situatie tocmai pentru ca esti suparat. Daca readuci in discutie argumentele cu care el poate a incercat sa te raneasca nu vei face altceva decat sa reiei cearta.

Greseli de evitat dupa o cearta cu iubitul tau

Nu spune doar “imi pare rau”, daca el e ranit. Daca stii ca este vina ta atunci poate ar trebui sa-i promiti ca pe viitor nu vei mai repeta aceleasi greseli sau vei incerca macar sa le eviti.

Nu pleca daca el redeschide un subiect arzator. Daca cearta cu iubitul a durat doar cateva minute atunci spune-i ca esti deschisa la intrebari si ca vrei sa clarifici pe cat posibil eventualele nelamuriri. Nu trebuie sa-i intorci niciodata spatele persoanei iubite, ignorarea este la fel de rea precum tipetele. Gandeste-te bine la ce-ti spune si cauta sa vii cu solutii.

Nu te concentra pe ce a provocat lupta. Consuma-ti mai bine energia pentru a gasi solutii la problemele voastre. Diferenta dintre o cearta rea si una buna e ca-n cel de-al doilea caz ajungi la o rezolvare.

Citeste si: “Cearta are si ea reguli. Invata-le pe cele mai importante”!

Foto: Thinkstock