E pregatit pentru o relatie serioasa? Cum iti dai seama.

Ai inceput sa iesi cu un tip si vrei sa iti dai seama daca e pregatit pentru o relatie serioasa? Tot ce trebuie sa faci este sa vorbesti cu el despre ce simte, dar nu in legatura cu tine! Relatiile cu ceilalti vorbesc despre el!

Multe femei spun ca isi doresc sa cunoasca un barbat matur. Si, cand spun asta, se refera la maturitatea emotionala. Un barbat matur emotional e cel care nu da bir cu fugitii imediat ce in viata lui apar responsabilitati sau lucruri stresante. Un barbat matur emotional e dispus sa isi arate sentimentele si, cel mai important, e dispus sa se arate asa cum e in fata femeii de langa el, chiar si cand trece prin momente mai dificile. Dar cum iti poti da seama daca un barbat e matur emotional si e pregatit pentru o relatie, adica daca va ramane langa tine chiar si in momentele mai dificile?

Cum iti dai seama ca e pregatit pentru o relatie serioasa

1. Maturitatea la job

Incearca sa afli daca tipul cu care ai inceput sa te vezi e capabil sa gestioneze criticile si neplacerile de la locul de munca ramanand calm si concentrat pe ce are de facut. Daca, in loc sa caute solutii, doar vorbeste despre probleme, nu e bine, inseamna ca nu e pregatit pentru o relatie! Compasiunea si capacitatea de a gestiona situatii complexe mentale si emotionale fara sa faci lucruri care i-ar putea rani pe altii sunt unele dintre cele mai bune semne ca ai gasit un barbat pregatit pentru o relatie serioasa!

2. Maturitatea in relatiile cu prietenii

Cu ce fel de oameni isi petrece timpul? Se spune ca poti afla totul despre un om analizandu-i prietenii. Pentru ca prietenii sunt ca niste oglinzi ale lui. Prietenii lui sunt lipsiti de integritate? Sau fac lucruri pozitive, sunt preocupati de propriile vieti si sunt interesati sa traiasca frumos? Ei au relatii serioase? Are prieteni casatoriti? Daca da, atunci sunt sanse mari ca si el sa fie pregatit pentru o relatie serioasa, scriu cei de la Eharmony.com.

3. Maturitatea in familie

Fii atenta la felul in care se comporta fata de membrii familiei lui. Care sunt relatiile dintre ei? Daca se cearta rau cu parintii si trece prin schimbari emotionale cauzate de relatia cu ai lui, inseamna ca inca nu s-a maturizat destul. Asta poate inseamna si ca e instabil emotional si, deci, inca nu e pregatit sa isi asume o relatie serioasa.

Afla de la el daca e pregatit sau nu

Stand de vorba cu el, poti afla o multime de lucruri. Incepe sa vorbesti despre prietenii tai, despre familie si despre job si intreaba-l si pe el lucruri despre aceste trei zone de interes. Pe masura ce iti povesteste, intreaba-l cum se simte in legatura cu unele lucruri pe care ti le marturiseste.

Fa-l sa-ti spuna ce ii place si ce nu la prietenii lui. Tot ce trebuie sa faci e sa pui intrebari si vei vedea ca poti afla multe despre el din raspunsurile pe care ti le da. Nu numai ca vei reusi sa creezi o comunicare care sa va apropie, dar iti vei da si seama daca el e cu adevarat pregatit pentru o relatie serioasa, pe care sa si-o asume.

FOTO: Guliver

Citeste si: Ce esti pentru el? Cum sa il faci sa isi asume relatia.