Esti la a doua casatorie? Iata ce obstacole ai in calea fericirii

Daca esti la a doua casatorie, ai cateva obstacole in calea fericirii, asa ca este bine sa le identifici si sa tratezi situatia astfel incat sa gasesti solutii pentru probleme, scrie lovepanky.com. Sa spui DA este cel mai usor pas, dar ce faci in timpul care urmeaza dupa acest moment?

Sunt foarte multe lucruri care urmeaza dupa ce spui DA, asa ca, daca esti la a doua casatorie, stii ca nu este deloc usor sa ai o casnicie fericita si reusita. Din pacate, nimic nu dureaza o vesnicie, insa poti sa identifici acele obstacole care stau in calea fericirii tale si poti incerca sa le depasesti.

Ce obstacole ai in cale daca esti la a doua casatorie

1. Teama de abandon

Teama de abandon este primul tau obstacol in calea unei casnicii fericite. Daca esti la a doua casatorie, teama de abandon este destul de puternica, pentru ca stii ca totul se poate termina cand te astepti mai putin sau atunci cand speri ca lucrurile se vor indrepta. Poti dezvolta stari de anxietate si te poti confrunta cu sentimente confuze, iar a doua casnicie se poate transforma intr-un calvar. Este important sa identifici acele semne care te-ar putea ajuta sa iti dai seama daca si a doua casatorie va avea aceeasi soarta. Este important sa intelegi de ce s-a incheiat prima casatorie si ce poti face de acum inainte.

2. Ai asteptari prea mari

Daca te astepti ca partenerul de cuplu sa stie cum decurge “planul”, te inseli. Esti la a doua casatorie si iti doresti ca totul sa fie perfect de aceasta data? Incearca sa renunti la asteptari si evita sa consideri ca veti avea aceleasi roluri. Bucura-te de noua experienta si incearca sa pui cat mai mult accent pe comunicare. Nu incerca sa ghicesti ce intentii are sotul tau.

3. Nu ai clarificat totul cu fostul tau sot

Fostul tau sot iti poate crea foarte multe probleme daca esti la a doua casatorie, mai ales daca nu ai vorbit deschis cu el despre tot ceea ce ai simtit si despre cat de mult te-a afectat divortul de el. Sa mergi inainte dupa o despartire este destul de greu, insa este bine sa observi toate acele lucruri care te pot ajuta sa iti refaci viata si sa fii fericita. Incearca sa uiti de fostul tau sot si bucura-te de a doua casnicie. Nu trebuie sa pornesti de la premisa ca totul se poate repeta.

4. Situatia se schimba cand apar copiii in ecuatie

A doua casatorie, de multe ori, presupune ca familia sa se mareasca. De obicei, persoanele care sunt la a doua casatorie au deja copii, asa ca este foarte important ca fiecare sa isi cunoasca rolul in familie si sa isi asume anumite responsabilitati. Sa cresti copiii altui barbat sau sa ii ceri viitorului tau sot sa fie atent cu copiii tai nu este deloc usor, dar nici imposibil. Foarte multe cupluri care sunt la a doua casatorie sunt mai mult decat incantate sa isi mareasca familia, insa, potrivit specialistilor, totul trebuie discutat de la inceput.

5. Vei avea de-a face cu familia fostului tau sot

Atunci cand alegi sa faci pasul cel mare pentru a doua oara, esti constienta de faptul ca vei face parte din familia viitorului tau sot. Insa, cu toate acestea, vei face parte in continuare si din familia fostului tau sot, mai ales daca aveti copii impreuna. Vei fi nevoita sa tii legatura cu parintii si bunicii fostului tau sot si vei avea momente in care interactiunile vor fi mai mult fortate. Trebuie sa intelegi ca aceasta situatie este normala si ca nu poti face nimic sa te izolezi complet de fosta ta viata. Este esential sa gasesti o modalitate sa te imparti intre cele doua familii.

6. Va fi greu sa ajungi la inima viitorilor socri

Barbatii pun pret pe ceea ce spun parintii lor, asa ca este posibil ca sotul tau sa plaseze casnicia voastra tot pe locul doi sau sa astepte anumite confirmari din partea parintilor. Chiar daca esti la a doua casatorie, acest lucru nu inseamna ca esti scutita de anumite situatii sau probleme. Mai mult decat atat, este posibil ca ei sa nu te considere suficient de buna si sa te compare cu fosta lor nora.

7. Decizia de a va muta impreuna nu mai este la fel de usoara

In casa ta sau in casa lui? Daca esti la a doua casatorie, inseamna ca ai deja o casa. La fel si sotul tau, asa ca este important sa luati aceasta decizie impreuna. Uneori, cele mai multe probleme apar din cauza ca partenerii nu cad de acord asupra unor lucruri importante. Cu toate acestea, este esential sa intelegi ca nu este foarte important in ce casa veti locui impreuna, ci modul in care va simtiti impreuna.

8. Unele relatii de prietenie se pot destrama

Daca ai avut prieteni in comun cu fostul tau sot, este posibil ca unele relatii de prietenie sa se destrame. Trebuie sa te astepti ca unele persoane sa-i tina partea fostului tau sot, iar altele sa fie de partea ta si sa isi doreasca sa fii fericita. Daca esti la a doua casatorie, viata sociala ti se va schimba destul de mult, vei frecventa locuri noi si iti vei face noi prieteni de familie, insa toate aceste lucruri nu inseamna ca vei fi nevoita sa renunti complet la vechea ta viata.

Daca ti-a placut articolul despre ce obstacole poti intalni daca esti la a doua casatorie, iata si un articol despre de ce sa calatoresti mai mult cu el inainte de casatorie!

Foto: Guliver